BMW M4: BMWs racing-fremtid - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
91 bilder i galleri
BMWs racing-fremtid
BMW viser frem en kjenning i ny drakt på Pebble Beach i år, men de viser også frem oppskriften på en sportscoupé med racing-spor.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

For å ta den siste først. Det vi egentlig snakker om er en M4 med sterkt bane-preg. Lavere vekt, mer aggressiv aerodynamikk og nyutviklet motorteknologi. Kanskje kommer produksjonsversjonen i løpet av neste år.

M4 GTS kaller de denne prototypen. Det er masse lettvekts-komponenter her, først og fremst i form av karbonfiner-biter. Man ser det innvendig og under panseret, og selvfølgelig finnes endringene også der de ikke synes.

Ribbet
Interiøret er renset for det meste som er overflødig og er blitt ganske skrapa, slik hardcore-folket vil ha det.

Men det mest iøynefallende er selvfølgelig den store spoileren bak, og en justerbar frontsplitter.

På natta vil du også legge merke til OLED-lampene, spesielt bak. Nå ser man ikke lysene punktvis mer, men i flater.

Motoren i denne bilen, og den kommer sikker snart i flere produksjonsversjoner også, er den vanninnsprøytede versjonen vi har fortalt om før. Her betyr det at den seks-sylindrede turbomotoren kommer opp i rundt 500 hester i stedet for katalogversjonens 431.

(saken fortsetter)

Realiseres
Denne vil kunne komme både som M3 og M4 Coupé neste år. Sist vi hadde en M3 GTS kostet den dobbelt så mye (fra fabrikk) som standardversjonen.

Ta også med at for å feire sine 40 år i USA – i egen regi – tok de med seg 3.0 CSL Hommage, som var bygget til årets Villa d’Este forestilling. Men i stedet for den voldsomme, nesten selvlysende gulfargen, er den lakket om i BMWs klassiske bilsportfarger, og har dessuten fått en ekstra R til modellnavnet.

Utpreget vellykket, spør du meg. Dessuten ser den jo egentlig helt produksjonsklar ut nå, og har mistet noe av det futuristiske.

Det gjør ikke noe, heller en slik bil på gata enn oppe i drømmeverden.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: