Mini : Ny Mini Cabriolet - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
58 bilder i galleri
Ny Mini Cabriolet
I serien generasjonsskifte for Mini, har turen nå kommet til Cabriolet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det startet med lansering av ny Mini Hatch våren 2014, tredje generasjon siden BMW tok over roret i det tradisjonsrike britiske selskapet ved årtusenskiftet.

Siden har vi fått utgaven med fem dører, og for bare noen uker siden var vi i Stockholm og kjørte en ny generasjon Clubman, en bil som er i ferd med å vokse seg ut av mini-segmentet og over i kompaktklassen.

Eser ut
Nå benytter Mini Tokyo Motor Show til å lansere en ny generasjon Mini Cabrio. Også her er det fokus på vekst, og originalen fra 50-tallet ville neppe kjent igjen sin moderne slektning om den støtte på den på gata. I alle fall ikke når det gelder format.

Nye Mini Cabrio har en lengde på 382 cm (+ 98 mm), en bredde på 173 cm (+ 44 mm) og en akselavstand på 249,5 cm (+ 28 mm). Høyden på 141,5 cm er bare en millimeter mer enn i forgjengeren, men sporvidden er utvidet med 42 mm foran og 34 mm bak.

Det er så å si umulig for voksne å sitte i baksetet på den utgående modellen, så ikke regn med nevneverdig komfort i baksetet her heller, trass i lengdeøkningen på 10 cm. Bagasjerommet er på 215 liten når du kjører lukket og 160 når kalesjen legges ned.

Og apropos legges ned – den prosessen tar 18 sekunder og kan skje i hastigheter på inntil 30 km/t.

(saken fortsetter)

Cooper i utvalg
Tre varianter står i første omgang på programmet. Mini Cooper Cabrio har en 3-sylindret bensinmotor på 136 hk og et dreiemoment på 220 Nm. Den akselerer til 100 på 8,8 sekunder og har et oppgitt snittforbruk på 0,49 l/mil.

Selvsagt får du også en Mini Cooper S Cabrio. I den 4-sylindrede motoren sparker 192 hester godt fra seg, og maks dreiemoment på 280 Nm er på plass allerede ved 1250 omdreininger. Det betyr en aks-tid på 7,2 sekunder, en toppfart på 230 og et snittforbruk på 0,60.

Dieselalternativet Cooper D er 3-sylindret med 116 hk og 270 Nm. Den trenger 9,9 sekunder til 100, men skal til gjengjeld nøye seg med å slurpe 0,38 liter på mila.

Alle tre har sekstrinns manuell girkasse som standard, men kan som alternativ leveres med 6-trinns Steptronic eller Steptronic Sport automatkasser.

Det er stor mulighet for at du kan kjøre åpent inn i sommeren 2016 om du bestiller et eksemplar av nye Mini Cabrio innen årets utgang.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: