Seat : Stian Paulsen viser muskler i ny serie - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Stian Paulsen viser muskler i ny serie
Da Stian Paulsen dro hjemmefra mandag, hadde han ikke fått start på bilen. Men i løpet av helgen har han vist at han hører hjemme i den tøffe euro-serien han satser på i år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

En time før treningen startet fredag la han ut melding på sin Facebook-side om at bilen fortsatt ikke startet. Skulle reisen til Syd-Frankrike ende med at han ikke fikk kjøre i det hele tatt?

Men noen timer senere kom gladmeldingen alle supportere ventet på – han hadde ikke bare fått start på bilen, men hadde notert nest beste tid av samtlige på våt bane.

Stian var lenge raskest, men ble til slutt slått av en rival han kjenner godt fra Seat Leon Eurocup – spanske Mikel Azcona.

I lørdagens kvalifisering gikk det langt bedre enn selv Stian hadde turt å håpe på – han sikret seg startspor fire i første løp.

Stian holdt fjerdeplass i store deler av løpet, men det var tydelig at han manglet toppfart sammenlignet med de tre i tet. Han ble også utfordret av flere konkurrenter som ønsket å ta seg forbi ham i kampen om fjerdeplassen.

På femte runde ble nordmannen passert av to utøvere, men han kjempet seg tilbake til femteplass en runde før målgang. På siste runde hadde han et sammenstøt som kostet ham tre plasseringer slik at han endte på 8. plass.

– Det var et hardt løp, konstaterte Stian lørdag kveld. – Vi prøvde et ekstremt oppsett, og det fungerte ikke som vi hadde håpet. Jeg er ikke helt fornøyd, men det er uansett et langt brede resultat enn vi kunne håpe på før helgen. I søndagens løp starter vi som nummer syv, men jeg skal gjøre mitt beste for å avansere i feltet.

Det ble dobbeltseier til Hyundai med serbiske Dusan Borkovic foran ungarske Daniel Nagy. Tredjeplassen gikk til spanske Mikel Azcona i Cupra – tilsvarende bil som Stian kjører.

Søndagens løp ble startet i regn på våt bane – forhold Stian Paulsen elsker. Men dessverre skulle det bli en kort opptreden for den norske Cupra TCR-føreren i dag. Allerede på andre runde måtte han bryte med tekniske problemer.

– Bilen begynte å fuske og mistet bensintrykk. Det var en gedigen nedtur, for jeg har ventet på et løp under forhold som dette i 6-7 år, sier en skuffet Stian Paulsen som i det minste kan trøste seg med at bilen er like hel og at han har startet poenghøstingen.

Neste løp kjøres allerede om to uker på Zandvoort i Nederland. Da får vi håpe alt stemmer for den hardtarbeidende norske racerføreren.

Dagens løp ble vunnet av Dusan Borkovic i Hyundai som tok seg forbi Jean-Karl Verney (Audi) i en av de aller siste svingene.

Det var serberens andre seier i helgen, og når han i tillegg sørget for pole position i lørdagens kvalifisering, sikret han seg maksimal poengscore i helgen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: