Ford : Ford vil ivareta unge sjåfører - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
7 bilder i galleri
Ford vil ivareta unge sjåfører
Ford Motor Norge har inngått et samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) om kjøreopplæring for unge. Som ambassadør har de fått med seg ikke ukjente Jan Erik Larssen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2019).

Twitter RSS
bsgif

Ford Driving Skills for Life er et gratis kjøreopplæringsprogram for ungdom mellom 18 og 24 år som Ford for første gang gjennomførte i Norge i fjor

– Vi er svært positive til Fords initiativ med et trafikksikkerhetskurs der unge sjåfører får erfare hvor lite som skal til før de setter seg selv og andre i farlige trafikksituasjoner. Det er hovedsakelig gjennom opplevelser vi kan påvirke unge sjåførers holdninger, så dette understøtter vårt daglige trafikksikkerhetsarbeid, sier informasjonsansvarlig hos Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) Jan Harry Svendsen.

Kjøreopplæringsprogrammet skal i år gjennomføres på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad 20. og 21. oktober.

Seriøse partnere
Ford Motor Norge har allerede forsikringsselskapet If med som samarbeidspartner. De er likevel svært fornøyd med å få en faglig tung samarbeidspartner med på laget.

– ATL representerer mer enn 700 trafikkskoler i hele Norge. Sammen skal vi sette fokus på ungdom og trafikksikkerhet, og vi håper Ford Driving Skills For Life kan bidra til å redusere antall døde og skadde i trafikken, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I fjor gjennomførte mer enn 300 ungdommer i Norge kjøreopplæringsprogrammet, som har gått sin seiersgang verden rundt.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i USA i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden.

Målet var å bidra til å redusere de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Ny ambassadør
I fjor var rallycrossfører Andreas Bakkerud ambassadør for opplegget. I år er den kjente bilentusiasten og TV-programlederen Jan Erik Larssen hyret inn for sammen med erfarne instruktører fra Ford å lose de unge sjåførene gjennom kurset.

– Jeg gleder meg! Dette blir både morsomt og lærerikt. Kurset er for ungdommer i aldersgruppen 18-24 år med førerkort, som ønsker å bli tryggere bak rattet. Nå må de unge selv, men også foreldre, besteforeldre og andre som kjenner unge sjåfører mellom 18 og 24 år sørge for at deres ungdommer får plass på kurset. De kommer ikke til å angre, garanterer Larssen.

(saken fortsetter)

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Farlig uoppmerksomhet
– Ulike former for uoppmerksomhet utgjør en stor risiko i trafikken. I følge tall fra Statens Vegvesen skyldes hver tredje dødsulykke uoppmerksomhet, og tendensen er økende. Dette er noe ATL ønsker å være med på å rette fokuset mot, sier Svendsen i ATL.

Kursdeltakerne får blant annet prøve utstyr som simulerer alkohol- og narkotikarus samtidig som de gjennomfører enkle, praktiske prøver.

– Ford Driving Skills for Life er viktig fordi sjåførene blant annet får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når du blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen – og dermed bilkjøringen. Det tror vi i Ford er et viktig ledd i å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte aldersgruppen. Mange av fjorårets kursdeltakere fortalte om aha-opplevelser i løpet av opplæringen, sier Berg.

For dem som ikke har anledning til å delta på Rudskogen er det opprettet en egen hjemmeside hvor deler av opplæringsprogrammet kan gjennomføres som et nettbasert Online Academy www.dsfl.no. Påmeldingen skjer også her.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: