Tre nordmenn i australsk klassiker - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Tre nordmenn i australsk klassiker
I helgen er det duket for et klassisk langdistanseløp – 12-timersløpet på Bathurst i Australia. Hele tre nordmenn stiller på startstreken, to av dem kjører for det norske landslaget, team Norway.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Bare en uke etter 24-timersløpet på Daytona Speedway er Dennis Olsen på plass i Australia med ny bil og nye teamkolleger. Denne helgen skal han dele førersete med rutinerte Dirk Werner og junior-kollega Matt Campbell, og bilen er en Porsche 911 GT3-R med drøye 500 hester.

Løpet inngår i serien Intercontinental GT Challenge som inneholder fem løp på fem kontinenter

To nordmenn skal kjøre hele denne serien. Blant konkurrentene Dennis Olsen møter er nemlig Kristian Krognes som skal konkurrere i en BMW M6 GT3 for det BMW-støttede teamet, Walkenhorst Motorsport.

I Australia deler Christian bil med to BMW-fabrikkførere, Nicky Catsburg og Mikkel Jensen.

Christian Krognes hadde en fantastisk sesong i 2018 der seieren i 24-timersløpet på Spa Francorchamps var det klare høydepunktet.

I tillegg forbedret han sin egen banerekord på VLN-varianten på Nürburgring, som han nå har hatt i over 2 år, og han fikk vist styrke da han gjorde en meget god innsats i 24-timersløpet på samme bane.

At han i tillegg ble kåret til årets Bilsportutøver i Norge satte punktum for en eventyrlig sesong der han for alvor fikk plassert seg i GT3 eliten. 

Nå venter nye utfordringer for Krognes som etter Bathurst også skal kjøre løp på Laguna Seca i USA, Spa i Belgia, Suzuka i Japan og Kyalami i Sør-Afrika – som alle inngår i Intercontinental GT Challenge-serien.

Når sesongen er over i oktober forventes det at det har stilt over 30 fabrikkteam til start, noe som gjør serien til et av de mest prestisjefylte GT3-mesterskapene i verden.

I tillegg planlegger Krognes å stille til start i en BMW M6 GT3 på 24-timersløpet på Nürburgring og utvalgte VLN-løp på samme bane.

– Det blir en travel sesong med omkring 15 løp og mye reising, men jeg er ekstremt fornøyd og takknemlig for muligheten jeg har fått og tar utfordringen på strak arm. Bilen jeg kjører er en av to biler som er offisielt støttet av BMW Motorsport, og vi har en helt klar målsetning om å vinne serien sammenlagt.

– Walkenhorst har vist at de er på høyde med de aller beste med seieren vi tok sammen på Spa i fjor, og med støtten fra BMW mener jeg vi har en perfekt ramme for sesongen»

Løpet på den ikoniske banen i Bathurst starter lørdag kveld 19:45 norsk tid, med målgang 12 timer senere.

I tillegg til de to Team Norway førerne står også norske Einar Thorsen oppført på startlisten. Det eneste vi vet om ham er at ifølge www.driverdb.com er 58 år og at han kjører utvalgte langdistanseløp.         

Hjemmesiden til løpet finner du her, og de lover live både streaming og timing så det skal være gode muligheter for å følge med fra sofakroken.

Her er bilen Dennis Olsen skal dele med Dirk Werner og Matt Campbell i 12-timerløpet på Bathurst:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: