Porsche : Porsche satser på Esport - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Porsche satser på Esport
Det fins få, om noen, bilprodusenter som har så mange en-merke-mesterskap gående som Porsche. Nå starter de en ny cup, og her trenger du ikke en gang racerbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Porsche Esports Supercup er betegnelsen på den nye serien, og når Porsche bruker betegnelsen Supercup betyr det at dette er ramme alvor.

Porsche Supercup er jo serien som de siste 25 årene har vært kjørt parallelt med Formel 1 og der de beste Porsche-førerne fra hele verden konkurrerer i identiske 911 GT3 Cup-biler.

Serien der Dennis Olsen ble nummer to i 2017, og der Marius Nakken skal kjøre full sesong i år.

I den virtuelle utgaven som kjøres i samarbeid med iRacing har 40 sim-racere tatt seg gjennom en global kvalifiseringsprosess.

Sesongen består av ti løp og starter på Barber Motorsport Park i Alabama, USA lørdag 13. april. Siste løp i sesongen kjøres på italienske Monza 28. september, og Porsche stiller opp med en premiepott på hele 100.000 euro.

Men førerne slipper lange flyreiser og trivielle hotellopphold – de sitter nemlig hjemme eller hvor som helst hvor de kan koble seg opp mot Internett. Ratt og pedaler er det eneste som trengs av utstyr, i tillegg til en rimelig kjapp pc.

– Ved å komplettere våre eksisterende cuper med esport åpner vi for første gang for at sim-racere kan slutte seg til den globale Porsche-familien, sier Fritz Enziger, sjef for Porsche Motorsport.

– Med Porsche Esports Supercup lanserer vi et globalt mesterskap som enhver seriøs simulator-racer vil prøve å vinne i sin karriere. Bare sim-racere på ekstremt høyt nivå har kommet seg gjennom kvalifiseringen. Vi kommer til å få noen fantastisk spennende fighter, sier Marco Uhjasi, ansvarlig for Esports hos Porsche Motorsport.

For å vise hvor seriøst Porsche tar denne satsingen vil de feire mesteren på Night of Champions-gallen der Porsche-førere og team fra hele verden hylles for sin innsats i året som er gått.

Dermed er Porsche første store bilprodusent som markerer prestasjonen til simulator-racere på samme begivenhet som deres ekte racerfører.

For å drifte mesterskapet har Porsche inngått partnerskap med iRacing – en ledende leverandør av abonnementstjenester innen sim-racing siden 2004.

Løpshelgene er lagt opp slik at det blir tøff konkurranse gjennom kvalifisering, et sprint-race og et hovedrace.

Norske Tommy Østgaard er blant de som har kvalifisert seg til deltagelse i Porsche Esports Supercup, og han har gått over til 80 prosent stilling for å satse maksimalt i det tøffe mesterskapet. Du kan lese mer om Tommy og sim-racing i bladet Bil nummer 4-2014.

Interesserte kan følge Porsche Esports Supercup live på YouTube (www.youtube.com/iracing-esports-network), Facebook (www.facebook.com/iracing) og Twitch (www.twitch.tv/iracing).

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: