Eksklusiv Tesla-utfordrer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Eksklusiv Tesla-utfordrer
Blant nyhetene på Monterey var en ny Tesla-utfordrer. Men noen volummodell blir den ikke.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Drako Motors, en start-up fra Silicon Valley, avduket en eksklusiv sportssedan. Den får neppe Elon Musk til å miste nattesøvnen – bilen skal nemlig bygges i et meget begrenset opplag og prises deretter.

Bilen har en 300-hesters motor i hvert hjul, og altså en samlet effekt på 1200 hestekrefter. Et torque vectoring-system sørger for avansert firehjulsdrift. Energien hentes fra en 90 kWt 450-volts batteripakke.

Drako GTE skal leveres i to utgaver – en standardversjon for gatebruk og en GTE Track Edition. Begge er utstyrt med 21-tommers felger og Michelin Pilot Sport 4S dekk.

Brembo utstyrer bilen med karbon-keramiske bremser med 6-pots calipere foran og 4-pots bak samt skiver med en diameter på 15,6 tommer. Chassiset leveres av Öhlins, Track Edition har fireveis, justerbart oppsett.

De som kjøper Track Edition får med et ekstra hjulsett til banebruk, med Pilot Sport Cup 2 dekk som gir mer ekstreme egenskaper.

Drako GTE har et 15-kilowatts ladesystem innebygget, men kan lades fra hurtigladere i hastigheter opptil 150 kW.

Ifølge Drako vil bilen være like mye en luksussedan som en høy-ytelses banebil, og de utstyrer den med eksklusivt interiør med håndlagde elementer fra påkostede materialer.

Prisen blir også eksklusiv – rundt 1000 dollar per hestekraft – til sammen 1,25 millioner USD. Men selv med en slik prislapp blir det neppe noe problem å selge de totalt 25 bilene de har til hensikt å bygge.

Selskapet tar gjerne imot depositum og lover å levere de første bilene i 2020.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: