Toyota Corolla møter Mazda 3 og Volkswagen Golf

Den ene er landets mest solgte bil i fjor, den andre blir kanskje landets mest solgte i år, den tredje lider under skifte av importorganisasjon. Alle tre har “folkemotoren – 1,6-liter – under panseret.

Publisert Sist oppdatert

To bestselgere, en outsider

Corolla, landets mest solgte bilmodell i 2003, er en selvskreven deltaker i et basketak mot klassens “benchmark”, VW Golf, som nå er aktuell i femte generasjon. Og som ferskvare er Golf igjen klar til å sikte mot toppen av salgsstatistikken, hvor den har tronet noen ganger tidligere. Mazda 3 er en frisk outsider som kan bringe Mazda oppover på statistikken igjen – hvis det ikke tar for lang tid før en ny importorganisasjon er på plass i Norge. Mazda er i støtet, og leverer nå spennende biler.

Skulle vi dømme ut fra utvendig lengde, burde Mazda 3 være en familiebil mer enn en kompaktbil. Men selv om den er en kvart meter lenger enn Corolla, har den ikke tilsvarende overtak når det gjelder plass. Kupémålene bekrefter at de tre testbilene hører hjemme i samme klasse – for eksempel er benplassen i baksetet identisk på én centimeter nær, både med en 175 cm sjåfør ved rattet og med forsetet i bakerste stilling. Golf kan imidlertid vise til ca. 50 liter større bagasjerom, hyggelig prosentregning for Volkswagen når utgangspunktet er Corollas 290 liter.

Blir Corolla landets mest solgte bil også i år? Har Golf fortsatt appell til å ta opp kampen om tronen? Kan Mazda 3 utfordre de to bestselgerne?
Følg med testlaget på tur!

LES VIDERE:

  • Mazda3
  • Toyota Corolla
  • Volkswagen Golf
  • Konklusjon
  • Priser og teniske data
  • Powered by Labrador CMS