Peugeot 308
Peugeot 308
Peugeot 308
Peugeot 308
Peugeot 308
Peugeot 308

Facelift for 308

Fire år etter lanseringen er Peugeot 308 moden for en midtlivs-oppdatering. Den kommer til Norge på høsten.

Publisert Sist oppdatert

308 er den mest solgte Peugeot-modellen i Norge. I 2016 ble det ifølge OFV registrert 1478 nye biler, noe som plasserte den mellom Opel Astra og Ford Focus på registreringsstatistikken. Stasjonsvognen utgjorde 72 % av totalen.

Golf er den ubestridte kongen i kompaktklassen med 13.148 biler, og selv om vi fjerner bilene med stikkontakt, noe de nevnte konkurrenter ikke har, sitter vi igjen med ca. 4100 Golf.

Peugeot foretar både kosmetiske og tekniske endringer på sin populære kompaktmodell. Mest synlig er en ny front med LED hovedlykter inkludert, i tillegg til LED baklykter.

På komfort- og sikkerhetsfronten får «nye» 308 tilgang til mer utstyr enn forgjengeren – blant annet Active Safety Brake, aktiv filskiftvarsler og adaptiv cruise-kontroll med stoppfunksjon (for biler med automatgir).

Automatisk ryggefunksjon med 180-graders kameravisning er også blant nyhetene.

Interiøret er utstyrt med i-Cockpit inkludert Mirror Screen som speiler smart-telefonen på en 7-tommers berøringsskjerm. Systemet er kompatibelt med Mirrorlink, Android Auto og Apple Carplay.

Det nye NAC navigation 3D-navigasjonssystemet med stemmekontroll er koblet til TomTom Traffic sanntidstjeneste slik at man til enhver tid har oversikt over trafikksituasjonen på den planlagte ruten.

Bilen leveres med et utvalg oppdaterte bensin- og dieselmotorer, men Peugeot nevner ikke hybrid eller stikkontakt med et eneste ord. Bilen kommer til Norge til høsten.

Powered by Labrador CMS