Mot slutten for 6-serien?

I enkelte markeder har BMW tatt 6-serie Coupé ut av programmet. Trolig blir den erstattet av en mer luksuriøs modell neste år.

Publisert
<br>BMW 8-serie Concept skal debutere på Villa d'Este:<br>

BMW 8-serie Concept skal debutere på Villa d'Este:

Det er Road & Track som har fått bekreftet at BMW 6-serie Coupé ikke lenger produseres for det amerikanske markedet. Årsaken skal være manglende salg – kun 201 biler for hele USA i februar som var siste produksjonsmåned.

De øvrige modellvariantene, Gran Coupé og Cabriolet, selges fortsatt.

Fortsatt i Norge
Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge sier de fortsatt har alle 6-seriemodeller i sitt program. Salget er imidlertid meget begrenset også her i landet. I hele 2016 ble det ifølge OFV kun registrert 9 stk. nye 6-serie i Norge, samme antall som året før.

Om vi ser på bruktimport er bildet et helt annet. Gjennom ulike kanaler kom det 46 biler til Norge i 2016, opp fra 42 året før, så 6-serien er utvilsomt en populær modell for dem som driver i "gråsonen".

Nå vet vi at BMW har mye nytt på gang. Når 5-serie Gran Turismo kommer i ny innpakning senere i år, bytter den navn til 6-serie GT. Det har også versert rykter om en ny sportsbil som får et 6-tall i modellbetegnelsen.

Mer luksus
Samtidig er BMW i ferd med å utvikle en ny 8-serie som coupe og cabriolet, noe vi har dokumentert via spionbilder samtidig som BMW har vist som konsepter som BMW Pininfarina Gran Lusso og den gedigne Vision Future Luxury.

Nok et konsept (bildet nederst), trolig svært likt produksjonsmodellen, vil dukke opp på klassiskbil-utstillingen Villa d'Este siste helgen i mai, der BMW er en viktig sponsor.

Dette er biler som er perfekte for kresne kunder i Kina, Midtøsten og USA som gjerne betaler prisen for å få noe som er enda mer luksuriøst enn dagens 6-serie.

Vi forventer å se en luksuriøs 8-serie Coupé i 2018, og regner med at Cabriolet følger noe senere. Om det også kommer en 8-serie Gran Coupé, kan den bli en bil som overgår 7-serien med hensyn til luksus og komfort. I så fall begynner vi å bevege oss i landskapet til Porsche Panamera.

Powered by Labrador CMS