Porsche Boxster Electric

Spionbilder, renderinger og video

Her er Porsches elektriske Boxster

Foreløpig er den godt kamuflert, men det er liten tvil om at dette er den elektriske sportsbilen Porsche har lovet å lansere i 2025. Vår illustratør hjelper oss å se gjennom kamuflasjen.

Publisert

Det er et år siden Porsche-sjefen lovet en elektrisk 718 Boxster i 2025, og da ligger det naturligvis i kortene at det også kommer en ny 718 Cayman siden de to er sydd over samme lest.

Selv om bilen er godt kamuflert har vår illustratør laget renderinger basert på spionbildene og konseptbilen Mission R som ble vist på bilutstillingen i München for to år siden.

Gjennom kamuflasjen kan vi se at luftinntakene i front er utstyrt med aktive deksler, og vi aner en LED-stripe som fungerer som baklykter. Det sentrale eksosrøret er der bare for å lure skuelystne til å tro at dette er en fossilutgave, for videoen røper at bilen er utstyrt med elmotor.

Proporsjonene ser ut til å være på nivå med dagens 718, men vår fotograf hevder prototypen fremstår som bredere og lavere i fronten – noe som svarer over ens med målene vi ble presentert for i Mission R.

Mission R Concept kunne skryte av to motorer, firehjulsdrift og 670 hestekrefter. Så mye effekt får neppe produksjonsmodellen, men vi kan regne med at de hissigste utgavene vil bli raskere ut av lyskrysset enn dagens fossile utgaver er. Bakhjulsdrift blir trolig standard, men firehjulsdrift vil tilbys i de heftigste versjonene.

Nye Boxster og Cayman Electric skal bygges på en ny plattform, og om den følger oppskriften fra Mission R vil den få en T-formet batteripakke på 80 kWt som plasseres i senterkanalen og bak setene. Det bør holde til en rekkevidde på 40-50 mil, avhengig av kjørestil. Regn også med lynlading minst på nivå med Taycan.

Siden neste generasjon 718-modeller skal bygges på en ren elbilplattform, vil det ikke komme utgaver med bensinmotor, men det er ikke utenkelig at Porsche velger en tilsvarende løsning som med Macan og lar dagens fossile lever videre i en overgangsfase, muligens med en facelift.

Vi vet også at en elektrisk Cayenne er under utvikling for lansering i 2026, så kanskje den løsningen velges der også.

Den raske veksten i elbilsalget har overrasket mange bilprodusenter, inklusive Porsche som tidligere har uttalt at ladbare biler (el og hybrid) kan utgjøre halve salget deres i 2025, men nå antyder at halve lineupen vil være rene elbiler på det samme tidspunktet.

I et lengre perspektiv har Porsche sagt at 911 trolig blir eneste modell med fossilmotor når vi skriver 2030.

Porsche Boxster Electric
Porsche Boxster Electric
Powered by Labrador CMS