-
Team Verksted AS:
Delelager/kundemottak
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger nye lastebiler på Østlandet
-
Møller Bil Skadesenter Ryen:
Bilskadereparatør
-
Werksta Kristiansand:
Teamleder Karosseri
-
Bilservice AS:
Bilmekanikere
-
Albjerk Bil Drammen AS:
Salgssjef
-
Mobile Kjeller AS:
Servicemarkedssjef
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Key Account Manager Customer Service
-
Bilia Norge AS:
Innkjøpsansvarlig
-
Møller Bil Oslo Vest:
Salgs- og Markedssjef Audi
-
Robert Bosch AS:
Teknisk Support
-
RN Nordic:
Head of Sales
-
Møller Bil Gjøvik:
Hjelpearbeider
-
Møller Bil Gjøvik:
Bilmekaniker
-
Møller Bil Åsane:
Nybilselger
-
Toyota Østfold AS:
Salgskonsulent
-
RSA BIL Forus:
Bilselger Nye og Brukte biler
-
Bilia Norge AS:
Salgsdirektør Fleet
-
Team Verksted AS:
Mekaniker
-
Enger & Hedlund AS:
Key Account Manager
-
Herøy Bil & Maskin AS:
Bilmekaniker
-
Bilforlaget AS:
Journalister/Reporter
Facelift for 911 Turbo
Porsche er godt i gang med midtlivsoppgradering av 911. I Detroit neste måned er det toppmodellene som står for tur.
Selv om Porsche har innført turbo i samtlige 911-modeller, er det fortsatt bare toppmodellene som får bære betegnelsen 911 Turbo og 911 Turbo S.
Les: Slik skal Porsche kutte utslipp
Endringene er ikke så dramatiske her som for de øvrige modellene som jo har fått helt nye motorer. 911 Turbo og Turbo S har beholdt sine 3,8-liters bi-turbo boxer-seksere, men begge har fått 20 ekstra hester – enten man velger coupé eller cabriolet.
Dynamisk boost
I 911 Turbo yter motoren nå 540 hk, mens Turbo S kan skryte av 580 hk. Motorene har det Porsche omtaler som dynamisk boost – en funksjon som gjør at turbotrykket holdes oppe selv om man slipper gasspedalen et øyeblikk. Resultatet er minimal turbolag.
Generelt har bilene fått mer effekt samtidig som forbruket er redusert – en trend som har vært vanlig hos de dyktigste produsentene de senere årene.
En 911 Turbo S gjør null til hundre på 2,9 sekunder (ned fra 3,1) og har en toppfart på 330 km/t (+ 12 km/t). Endringen er større for den vanlige 911 Turbo som får kappet akstiden med fire tideler til 3,0 sekunder. En toppfart på 320 km/t er en økning på 5 km/t.
På tross av mer effekt og bedre ytelser er snittforbruket redusert med 0,06 liter på mila til 0,93 l/mil takket være optimalisering av girkasse og motorstyring.
Rattet i de nye 911 Turbo-modellene har en design påvirket av 918 Spyder. Det har blant annet en «mode switch» - et hjul som lar sjåføren velge mellom fire kjøremodi – Normal, Sport, Sport Plus eller Individual.
Responsknapp
En ny detalj i Sport Chrono-pakken er en Sport Response-knapp i sentrum av hjulet som, når den trykkes inn, gjør motor og girkasse klar for raskest mulig respons, når du for eksempel skal foreta en kjapp forbikjøring. Overboost-funksjonen virker i 20 sekunder.
Den elektroniske stabilitetsstyringen (PSM) har en ny Sport-modus som tillater mer sportslig kjøring uten å gripe inn, avhengig av hvilket kjøreprogram som er valgt. På Sport Plus kan du kose deg nærmest uhindret på en bane, men du kan selvsagt også koble de elektroniske støttehjulene helt ut.
Større spennvidde
Porsche lover at nye 911 Turbo har et mye større spenn mellom sport og komfort i det aktive chassiset (PASM), slik at man kan ha det meget bekvemt på lengre turer.
I tillegg fins nytt utstyr på komfort- og sikkerhetsfronten, blant annet muligheten for å kunne heve fronten med 40 mm når du skal over en trafikkdump eller entre en rampe. Det kan være praktisk når du skal ha med bilen på Kiel-ferga for å nyte liberale fartsgrenser i Tyskland.
Dagens 911 Turbo-modeller har en prislapp på mellom 2,3 og 2,9 millioner, men disse er blant bilene som kommer best ut når avgiftssystemet legges om fra neste år og bør dermed kunne bli 150-200.000 kroner billigere … om det skulle være avgjørende for ditt valg.