Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz A-Klasse

A-Klasse får et løft

Mercedes tester ut en oppgradert utgave av A-Klasse. Vi får håpe en face-lift kan medføre sales-lift.

Publisert Sist oppdatert

Dagens A-Klasse la mange av særegenhetene fra de to foregående generasjonene på hylla. Borte var det såkalte sandwich-gulvet som skulle gi mulighet for alskens fremtidige drivlinjer, brenselceller inkludert.

I stedet designet man en modell som gitt direkte i clinch med modeller fra erkerivalene BMW og Audi, en femdørs kombikupe med gode kjøreegenskaper og høy grad av komfort og sikkerhet – spesielt for de som var villige til å plusse på fra den rikholdige utstyrslisten.

Kanonstart
Og modellen ble til synelatende en suksess. I Norge steg ifølge OFV registreringstallene fra 395 biler i 2012 (da den forrige rådet grunnen) til 2048 enheter i 2013 med den nye modellen på plass.

Suverent mest solgte Mercedes det året, mer enn dobbelt så mange biler som E-Klasse på andreplass.

Men så dabbet plutselig interessen for småbilen markant. I 2014 sank antallet med førti prosent og C-Klasse tok over som best solgte modell med stjerne på panseret.

Hittil i år er nedgangen fra samme periode i fjor hele 45 prosent! Det er kun registrert 278 nye A-Klasse, noe som plasserer den på en beskjeden femteplass blant Mercedes-modellene.

Én klar vinner
Om det kan være noen trøst for Mercedes så er ikke situasjonen bedre for BMW som kun har levert 238 nye 1-serier i perioden. Hos Audi er ståa derimot en helt annen – så langt i år er det registrert 1237 nye A3 – av disse 726 plug-in hybrider.

Vi vet at BMW snart er klar med en oppdatert 1-serie, og da føler nok også Mercedes at tiden er moden for å foreta noen grep med A-Klasse.

Eksteriørt ser det ut som endringene vil begrense seg til ny frontfanger og nye lykter i begge ender, men vi regner også med noen oppgraderinger av interiøret.

I tillegg er jo motorene under kontinuerlig utvikling. En plug-in hybrid kunne muligens gjøre vei i vellinga basert på den suksessen Audi opplever, men foreløpig har Mercedes valgt å bare bruke slike løsninger i mer påkostede utgaver.

Er dette nok til å løfte A-Klasse tilbake til gamle høyder? Jeg har min tvil.

Når kommer de nye modellene til Norge? Sjekk vår lanseringskalender

Powered by Labrador CMS