Alfa Proto nr. 2

Da er vi klar med nummer to. Etter at Pininfarina viste sin Alfa-konsept-skisse, er Bertone her nå med sin. Da mangler vi bare ItalDesign.

Publisert Sist oppdatert

Vi har fortalt deg at Alfa Romeo, som en del av sine første 100 år har bedt tre av Italias topp karosserimakere om et nytt konsept til Genève-utstillingen.

LES: Pininfarina feirer Alfas 100

Pininfarina viste oss tegn på Spider-tankegang, med klassisk bakgrunn. Bertone skal, så vidt vi skjønner, gjøre en coupé – dette er jo helt som i gamle Giuliettas tid. Da var det Pininfarina som hadde den åpne.

Mens Spider-utgaven først kom i 1956, var coupéen klar til Torino-utstillingen i april 1954 - og var en vanvittig vakker bil.

I dag omtales den som ren Bertone, men samarbeidet med Felice Mario Boano (som senere ble designsjef hos Fiat) og hans Ghia-selskap, var meget tettere enn det man forteller i dag.

Og her dukker det opp en annen parallell, for mannen som står bak denne coupéen, er Michael Robinson, som i mange år var designsjef hos Fiat.

Han har inntatt sjeftegnerstolen i det nye selskapet StileBertone, som Lili Bertone – enken – på mirakuløst vis greide å få på fote igjen etter at hele det tradisjonsrike firmaet holdt på å gå under.

Nå sier ikke denne skissen veldig meget, kan man si, annet enn at den forteller at det vil ikke akkurat bli den klassiske grillen. Resten får vi vente med i nesten enda en måned.

Men så lenge behøver vi vel ikke vente på den siste skissen, den fra ItalDesign. Og da kan vi vel gå ut fra at det er de som skal lage en sedan.

Powered by Labrador CMS