Giulietta gjenoppstår

I dag har Alfa Romeo kun to modeller på paletten, Giulia og Stelvio. Men under den nye Stellantis-paraplyen skal merket revitaliseres gjennom de kommende årene.

Publisert

Først ut er Tonale som vi nylig viste spionbilder av i produksjonsdrakt. Vi har tidligere vist renderinger av denne modellen som skal dele plattform med Jeep Renegade og Compass og dermed tilbys som ladbar hybrid.

Litt lengre frem i tid ligger det også en kompakt SUV i planene, basert på eCMP plattformen som benyttes av blant annet DS3 Crossback E-Tense, Opel Mokka-e og Peugeot e-2008. Det innebærer trolig at den blir Alfa Romeos første elbil.

Men også en annen klassisk Alfa-betegnelse skal revitaliseres i løpet av de nærmeste årene – nemlig Giulietta som gikk ut av produksjon for et par år siden.

Den skal bygges på en ny Stellantis-plattform som neste generasjon Peugeot 308 og den kommende DS4 blir først ut med. Denne skal også benyttes for nye Opel Astra som vil nylig fikk en forsmak på.

Det betyr at nye Giulietta kan tilbys med alternative drivlinjer – trolig vil den komme som både ladbar hybrid med mulighet for firehjulsdrift og som ren elbil.

Vi kan regne med at denne får et sportslig oppsett, som er en Alfa Romeo verdig, i kombinasjon med spreke motorer. En Alfa Romeo i kompaktklassen vil utfordre typiske premium-konkurrenter som Audi A3, BMW 1-serie og Mercedes A-Klasse.

Powered by Labrador CMS