Alpine Crossover SUV
Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien
Alpine Crossover SUV
Rendering: Jean Francois Hubert / SB-Medien

Alpine inn i ny nisje

Foreløpig har de konsentrert seg om sportsbiler, men snart tar Alpine steget inn i SUV-jungelen.

Publisert

Det står respekt av Renaults initiativ med å blåse nytt liv i Alpine, og et sporty image er selvsagt mye verdt. Men de får neppe avkastning på investeringen gjennom kun salg av sportsbiler i begrenset opplag.

Derfor er de nå i ferd med å utvikle en ny modell med vesentlig høyere salgspotensial enn A110 – en SUV som skal utfordre tøffe rivaler som Porsche Macan, Alfa Romeo Stelvio med flere.

I samme åndedrag kan vi jo også ta med BMW X4 M og GLC-utgavene fra Mercedes-AMG, for ikke å glemme Seat som har lansert sin første SUV under Cupra-paraplyenFormentor.

Som medlem av Renault-familien har Alpine god tilgang på SUV-teknologi gjennom Renault-Nissan-Mitsubishi Alliansen. Som om ikke det var nok er båndene til Mercedes også gode – de gjør jo mye sammen med Renault med hensyn til drivlinjer.

Vi kan derfor regne med at den kommende SUV-en vil tilbys med både bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Det er ikke utenkelig at de ser i retning Infiniti eller Mercedes for å finne en velegnet plattform å bygge den på.

Alpine-ingeniørene vil selvsagt ha et ord med i laget under utviklingen, ikke minst for å holde vekten så lav som mulig slik de har gjort med sportsbilen A110 som nettopp ble lansert i en enda mer ekstrem utgave, og som gjør det bra innen baneracing.

Renault Sport har utviklet intelligent firehjulsstyring til Megane RS og Trophy, teknologi som benyttes for å skjerpe svingegenskapene.

Våre kilder mener Alpine i første omgang vil benytte Renaults 1,8-liters turbo bensinmotor som kan leveres i styrkegrader på inntil 300 hester – noe som vil være tilfelle i neste Megane R.S.

Det er usikkert om det kommer en større motor senere, men mer sannsynlig er det at Alpine kombinerer 1,8-literen med elmotor i en hybridløsning.

Med hensyn til design forventer man at SUV-en vil hente elementer fra A110, noe vår rendering klart viser.

Interiøret vil også hente inspirasjon fra den minimalistiske sportsbilen, men må bli mer avansert og påkostet for å hevde seg mot konkurrenter som Macan.

Sportsseter med god sidestøtte foran er en selvfølge, mens våre kilder mener det blir valgfritt med to separate seter eller «sofa» bak.

Modellen ligger fortsatt et par år frem i tid, og den vil neppe bli noen volumselger. Men som image-bygger for Alpine og Renault har den et stort potensial.

Powered by Labrador CMS