Mannix - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Mannix
Jeg må tilføye at for meg har Mannix to høydepunkter. Det første er Mad-parodien ”Manic” som kom i 1971, men senere er trykket opp igjen. Det andre er selvfølgelig Bilen. Den opprinnelige Mannix Roadsteren. En George Barris-bygget cabriolet på USAs mektigste bil på den tiden, en forhjulsdrevet Oldsmobile Toronado 1968-modell.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif
Det er jo masse motor i Mannix, både biler og motorsykler, men det er disse store, åpne (det ble nemlig bygget to av dem) som gjorde inntrykk. Begge bilene endte imidlertid tilbake i verkstedet til Barris, og ble solgt, forholdsvis slitne, på en auksjon der i 1984. Etter de første 32 episodene var det forresten åpne utgaver av 1968 Dodge Dart som overtok som Mannix-biler.

Det er klart det går an å si endel om serien også, spesielt det at de alltid sluttet utrolig brått. Bortsett fra The Playground som hadde et slags etterspill som ble aldeles latterlig. Der sitter Robert Conrad, en skikkelig Wild West type, og spiller filmskuespilleren Cantrell som blir sittende igjen på sin motorsykkel på den store plassen, der alle vennene forlater ham, Leslie Parrish den veien og Mannix den veien og kameraet gjør en fantastisk panning og ender opp på en enorm reklameplakat som viser Cantrells neste film. Skulle det være slik var det like greit at de andre episodene egentlig ikke hadde noen ende.

Men Toronadoen lever nok fremdeles i en eller annen box. Model Products Corp i Mount Clemens, Michigan, produserte denne som byggesett i 1968. Den hadde pistol-avdelingen i midtkonsollen, telefonen og til og med hodestøttene (som var en stor ting i seksti-årene). Den skulle lakkes sølv med rødt/burgunder interiør og kontrastfarge utenpå, og lokket viser et fabelaktig bilde av Mike Connors ved siden av TV-bilen, med ordene ”Straight from TV ....... The Ace Car for the Ace Detective, Mannix”.

Det var stort.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: