Ford Mondeo: Ford bekrefter: Ny Mondeo i år - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ford bekrefter: Ny Mondeo i år
Genève (BilNorge.no): Ford lanserer i år en helt ny Mondeo. Når portene åpner i Paris på høstens store bilutstilling, blir den nye Mondeo det store trekkplasteret. Og den første bilen i det nye programmet er alt lansert.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Ford skal skifte ut hele Mondeo-familien. På høstens store bilutstilling i Paris (åpner 29. september) blir det verdenspremiere på nye Mondeo som mange håper vil ligne på den lekre konseptbilen Iosis (bildet) fra høstens Frankfurt-utstilling. Bilen kommer trolig i salg i Norge mot slutten av året.

Den første modellen i den nye familien er allerede lansert og kommer til Norge i mai. S-Max bygger på den nye Mondeo-plattformen og kommer både som 5- og 7-seter. Med en lengde på 4,76 meter er den faktisk 30 til 40 cm lengre enn VW Touran og Opel Zafira. Det blir mest salg av biler med dieselmotor.

S-Max kan leveres med tre seterekker og plass til 7 personer. Men da sitter de i tredje seterekke med ”hodet mellom knærne” og har begrenset plass til føttene. S-Max er med andre ord en helmax fem seter, men en halvmax 7-seter.

 

Helt ny Mondeo
Ford vil neppe lansere Mondeo som stasjonsvogn, trolig blir den bare sedan. Den skal bli Fords ”top of the line” i Europa og vil bli klart oppgradert fra dagens modell. S-Max vil være både flerbruksbil og stasjonsvogn – alt i et.

 

Vare eller ikke vare?
Ford har latt ingeniørene ved fabrikken se om det er nok plass i varerommet til at bilen kan bli varebil i Norge. Men foreløpig er svaret negativt. Det vil bli gjennomført en ny sjekk når bilen ankommer Norge i mai. Men Ford Motor Norge vil ikke gjøre noe ”hokus-pokus” for at den skal bli norsk varebil.

- Enten er det plass eller så er det ikke plass, sier adm. direktør Tormod Skofsrud.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: