Ford Galaxy: Ford Galaxy: En drøm for store og små - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ford Galaxy: En drøm for store og små
LANSERING (BilNorge.no): Med syv seter og god plass selv i tredje seterekke er dette den ideelle storfamiliebilen. Den er nesten så stor og brukervennlig at den burde få en naturlig plass i kollektivfeltet. Den kommer i salg i september.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Når eiere av Ford Galaxy, Seat Alhambra eller VW Sharan møtes er det én ting de snakker om: Trøbbel med bilen. For de tre eneggede tvillingene produsert i Portugal samles nesten alltid på toppen av klagelista når man leser rapporter om feil på biler.

Eierne har lange lister over alle problemer de har opplevd på sin bil. Men å kvitte seg med den? Aldri verden! De liker plassen, formen og at bilen virkelig kan brukes til alt. En ekte flerbruksbil.

Nå lanserer Ford en helt ny Galaxy. Bilen har ingenting med tidligere modell å gjøre – den bygges i Belgia, og VW-gruppen er ikke med på samarbeidet. De fortsetter inntil videre salget av dagens modeller.

Galaxy bygges på samme nye plattform som Ford S-Max og den nye Mondeo som kommer neste år. De som har forelsket seg i den gamle Galaxy, vil like den nye enda mer. Mens nye kjøpere vil oppdage en fullvoksen 7-seter med en rekke plusser.

 

Stor for de minste
Galaxy er en 7-seter som kan kjøres på ordinært førerkort. Den har tre seterekker, og inngangen til den tredje seterekka er stor. Selv voksne finner seg godt til rette i setene, så hva vil ikke da barna si?

I ”dumpa” har de tumleplass og kan isolere seg fra alle andre i bilen så de slipper å høre kjedelig voksenprat. Men de ekstra setene går ut over bagasjeplassen. Er det syv personer i bilen på vei hjem fra fotballkamp, bør spillerne ha med seg få baller og enda færre bagger.

 

Dyre seter
Ford Galaxy og S-Max er i utgangspunktet samme bilen. Galaxy er 5 cm lengre, men benplassen i tredjeseterekken er økt betydelig. Men det koster å ha en stor 7-seter. Med samme motor og nesten det samme utstyret, koster Galaxy nesten 50.000 kroner mer når begge bilene prises med 7 seter.

 

Varebil
Galaxy er stor og rommelig, og som varebil med skillevegg på grønne skilter blir dette en drømmebil. Det er mer enn god nok plass til statskassa, så føreren slipper å sitte med rattet i magen.

Som varebil hevder Ford Motor Norge at prisene vil starte på ca kr 300.000. Det er nesten 70.000 kroner mer enn varebilutgaven av Touran. VW’en er en del mindre, men vil helt sikkert bli en konkurrent. Det blir også Mercedes Viano samt tvillingene Peugeot 807 og Citroen C8 som varebil. En populær bil i klassen er også Mitsubishi Grandis.

 

Lett og smidig
Store biler er ofte tungkjørte. Mange føler et preg av varebil og at bilene blir mange størrelser for store når de skal lukeparkere eller åle seg gjennom trange passasjer. Galaxyen er meget bred men virker ikke som en amerikansk van på veien.

Den er lettkjørt med en utrolig presis gearkasse (6-trinns) og styringen er lett uten å være for myk. I bilen sitter alle høyt og fritt med fin utsikt gjennom store vinduer.

 

Pop som brukt
Biler med 7 seter er meget ettertraktet i bruktmarkedet. Mange store familier har ikke verdens beste økonomi og synes det får greie seg med en bruktbil. Derfor er det ofte kø hos forhandlere etter kurante 7-setere.

Nye Galaxy kan bli en vinner på bruktmarkedet, særlig om den ikke som sin forgjenger blir behengt med mange feil og mangler.

 

FAKTA:

Ford Galaxy 1,8 TDCI Ambiente

PRIS:  kr. 398.000 

 

MOTOR:
 4-sylindret rekkemotor. 1753 ccm. 92 kW (125 hk) v/3850 o/min. 320 Nm v/1750 o/min.

 

MÅL OG VEKT:

LxBxH: 482 x 188 x 176 cm

Akselavstand: 2855 cm

Egenvekt m/fører: 1605 kg

Tillatt totalvekt: 2415 kg

Dekk: 215/60R16

Bagasjerom: 435 liter (VDA) med 7 seter

Tankvolum: 70 liter

 

YTELSER:

Aks. 0 - 100 km/t: 11,9 sek

Toppfart: 187 km/t

Forbruk blandet kjøring: 0,63 l/mil

CO2-utslipp: 166 g/km. (ikke partikkelfilter)

 

KONKURRENTER: Chrysler Voyager, Citroen C8, Kia Carnival Mitsubishi Grandis, Peugeot 807, Renault Espace, SsangYong Rodius, VW Sharan, VW Touran

(Dette er modeller som selges både som person- og varebil)

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: