Volkswagen : Chiptuning kan koste flesk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Chiptuning kan koste flesk
På websider om Volkswagen myldrer det med tilbud og kommentarer om å tune motoren. Interessen ser ut til å være enorm og mange kunne tenke seg å få flere hestekrefter ut av sin dieselmotor. Det skal for eksempel være meget enkelt å øke effekten på en 1,9 liters dieselmotor fra 105 til 140 hk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Men Harald A. Møller A/S godkjenner ingen form for tuning eller trimming. Et forhold som mange ikke tenker på er tilpasningen mellom motor og gearkasse. Økes motorens effekt, vil det kreve en gearkasse som også tåler mer. Skal man derfor gjøre alt riktig, bør man skifte gearkasse når motoren får mer effekt.

- På våre bensin turbomotorer og TDI dieselmotor har vi den senere tid registrert et større omfang av ødelagte gearkasser som følge av chiptuning, sier informasjonssjef Paul Hegna i Harald A. Møller. Kostnadene ved en slik reparasjon vil være mellom 50 og 100 000 kroner.

- Alle våre Volkswagen motorer har i dag en ”reservekapasitet” når de blir levert fra fabrikken. Det er denne reserven som tas i bruk ved chiptuning. En vesentlig økning av motorkraft kan medføre at resten av drivlinjen går i stykker.

- Alle VW modeller er satt opp med et balansert forhold mellom motorkraft, bremser og understell for å gi optimale kjøreegenskaper og sikkerhet. Ved å kun øke motorkraften vil dette medføre redusert kjøresikkerhet og dårligere kjøreegenskaper.

- Om biler chiptunes, bortfaller all garanti på motor og drivlinje og kunden må dekke alle kostnader ved reparasjon selv. Våre verksteder vil fort oppdage om en bil har vært chiptunet.

- Harald A. Møller tar sterk avstand for all form for chiptuning da dette ødelegger bilens kjøresikkerhet og driftskvalitet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: