Renault : Renault klargjør SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Renault klargjør SUV
Mens Peugeot og Citroën går til Mitsubishi for å få laget sin første SUV, går Renault en annen vei. Men løsningen er ikke ulik den konkurrentene velger.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I Paris sist høst presenterte Renault sin Koleos Concept (det lille bildet) for å vise at også de har en SUV under utvikling. Men siden det er svært kostnadskrevende å utvikle og produsere en slik bil i Frankrike, har Renault alliert seg med Renault Samsung Motors Design Center i Korea. Samtidig har de selvsagt god nytte av samarbeidet med Nissan.

For første gang har fotografer observert en innpakket Renault SUV på en av sine første testturer i Frankrike. I følge Renault skal dette bli en solid og sportslig 4WD med rommelighet og komfort som en crossover. En rekke praktiske egenskaper for hverdag og fritid skal inkluderes i bilen.

For å besørge best mulig egenskaper på og utenfor veien skal Koleos bygges på en ny 4WD plattform og drives av 2,0-liters dCi-motorer – begge deler utviklet av Renault-Nissan-alliansen.

Det store glasstaket toppes av takrails i aluminium, mens de store hjulbuene kan huse 19-tommere. En bakkeklaring på 200 mm er det samme som nye X-Trail får og er blant de beste i denne klassen.

Koleos vil ta i bruk moderne hjelpemidler for å oppnå best mulig ytelser både på og utenfor vei. Planlagt lansering er i 2008, så fortsatt er bilen tidlig i testfasen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: