Honda : LA Design Challenge: Honda - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
LA Design Challenge: Honda
Igjen er den morsomme designkonkurransen fra bilutstillingen i Los Angeles over oss. I år skulle designerne både bygge bil, og tenke seg en Hollywood-film der bilen hørte til. I dag ser vi på forslaget fra Honda
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hvert år inviteres bilindustriens designstudioer til å komme med forslag over et eller annet ganske fantastisk tema.

I år var utfordringen ”Holywood’s hottest new movie car”, men designerne skulle også beskrive den filmen der bilen skulle opptre og de rollene som hørte med.

I dag skal vi møte innslaget fra Hondas California studio som virkelig kjører tradisjonelt her. High Noon heter filmen, og bilen heter IH. Hva det står for? Intelligent Hest, selvfølgelig.

Og her tar historien oss med oss hundre år inn i fremtiden. Til en verden som har stoppet opp på grunn av en kjempekomet som har tatt ut infrastruktur, teknologi og liv slik vi kjenner det - på grunn av varme og tørke.

Det betyr at de få menneskene som har overlevd må sørge for en restituering kjappere enn noen annen gang i klodens lange historie.

De få vitenskapsmennene som er tilbake har imidlertid klart å mekke et kjøretøy som de bruker som en venn og beskytter i dette fiendtlige og ensomme universet.

Inspirasjonen for kjøretøyet er gamle historier om, og noen få rester fra, et eldgammelt dyr, et man i sin tid kalte en hest.

IH er selvfølgelig et mesterstykke av moderne teknologi og er et gjennombrudd når det gjelder mobilitet og nærhet i et miljø som ikke er egnet for samvær, som er hett, tørt og virkelig truende.

Tre elementer vil imidlertid bli fremtredende i den nærmeste fremtiden, lokal produksjon, kunstig intelligens og additiv teknologi.

Kjøretøyene har tatt sitt utgangspunkt i bena til hesten. Effektive, lett i vekt, sterk og funksjonell er nøkkelord for konstruksjonen.

Kunstig intelligens og nanoteknologi gir alle de som er tilbake muligheter til å produsere materialer og deler for kjøretøyene lokalt.

Additiv teknologi er et revolusjonerende forsøk på å fremstille meget små, eller enormt store komponenter på en måte som sparer både vekt og ressurser samtidig som produktets styrke og fleksibilitet blir optimal.

IH er derfor et kjøretøy som har både hestens enkelhet og varme kombinert med den mest moderne struktur, sikkerhet og teknologi.

Klimaks i High Noon er der det blir åpenbart hvor farlige omgivelsene er, samtidig som de forskjellige IH’ene konkurrerer om drivstoff og andre kritiske ressurser. Det er bare den mest kreative av dem som vil overleve.

Her består designteamet av Wojtek Bachleda, Taryn Dyle og Raj Rihal.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: