Kia : Kia utfordrer eliten - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Kia utfordrer eliten
Kia er ikke snaue – i dag lanserer de sin nye bakhjulsdrevne luksussedan som skal konkurrere mot tyske luksuslimousiner.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Kia K9 heter bilen i Korea hvor den lanseres i dag, men vi blir lovet at den skal få en annen betegnelse når den senere i år skal ut på eksportmarkedet.

Med solide mål – en lengde på 509 cm over en akselavstand på 304,5 cm – er den på nivå med en BMW 7-serie. Bredden på 190 cm er identisk med tyskeren, mens 149 cm gjør den to centimeter høyere. Luftmotstandskoeffisienten er Cd 0,27.

I første omgang skal bilen tilbys med en 3,8-liters V6 motor på 290 hk, men neste år kommer også en direkteinnsprøytet V6 med 333 hk. I begge tilfeller sendes kreftene gjennom Kias egne 8-trinns automatgirkasse til bakhjulene.

Ny nisje
- K9 er vår første bakhjulsdrevne sedan på mer enn et desennium, og setter nye standarder med hensyn til avansert design, ny teknologi og kjøreegenskaper. Den representerer det beste av det beste fra Kia, sier Soon-Nam Lee, direktør for Overseas Marketing Group hos Kia.

- Igjen viser vi vår evne til å overraske, K9 vil tiltrekke seg en helt ny kundegruppe for Kia - med progressive, fremtidsrettede mennesker, legger Lee til.

Bilen er bygget på en helt ny plattform med lang akselavstand og bakhjulsdrift. Motoren er trukket bakover og det samme er A-stolpen – noe som gir muligheten for et langt panser og korte overheng i front.

- Med vår nye generasjon design sender K9 ut et klart signal om våre intensjoner og ambisjoner om å konkurrere direkte mot europeiske luksusmerker. Og for Kia, våre kunder og meg selv er bilen en drøm som går i oppfyllelse, sier designsjef Peter Schreyer.

Balansert
Ifølge Kia har K9 en nærmest perfekt vektfordeling mellom for- og bakaksel, noe som resulterer i optimal balanse og styrerespons.

De skryter av et stivt karosseri som består av 74,3 prosent høyfast stål, avansert multilink hjuloppheng og luftfjæring som skal sørge for god komfort og kjøreegenskaper.

Ved hjelp av fire kjøremodi, Eco, Normal, Sport og Snow, kan føreren velge ideell innstilling av fjæring, styring, motor og girkasse avhengig av veiforhold og kjørestil.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Påkostet
Når bilen kommer i salg utenfor Korea i fjerde kvartal vil den tilbys med en rikholdig liste av komfort- og sikkerhetsutstyr.

Avhengig av modellvariant vil K9 leveres med adaptive LED hovedlys, filskift-varsler, radarbasert dødvinkel-sjekk, og videoovervåkning med fire kameraer.

Blant komfortutstyret nevner Kia en 12,3-tommers TFT instrumentskjerm, head-up display, to 9,2-tommers monitorer for bakseteunderholdning, lydanlegg med 17 høyttalere fra Lexicon (by Harman) og intelligent cruise control som tilpasser seg trafikken.

Det blir interessant å se hvor mange som velger Kias luksussedan fremfor etablerte klassikere som Audi A8, BMW 7-serie eller Mercedes S-Klasse. De skal uansett ha honnør for satsingen.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: