Nissan Leaf: Mer effektiv Leaf - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
29 bilder i galleri
Mer effektiv Leaf
Selv om Leaf må kalles en suksess i Norge, svarer ikke salget internasjonalt til Nissans forventninger. Nå er en forbedret utgave lansert i Japan.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Årsaken til elbilens suksess i Norge er nok ikke at vi er så mye mer miljøbevisste enn andre. Det skyldes ene og alene de incentiver myndighetene gir for slike biler – som kjøring i kollektivfelt, gratis bomparkering, gratis parkering og lading.

Dessuten er bilen fritatt for moms og engangsavgift, har lav årsavgift, og gir meget gunstig firmabilbeskatning. Som eksempel er en Leaf i billandet Sverige vesentlig dyrere enn i Norge, mens vanlige biler koster omtrent halvparten av her.

Så uten tilsvarende incentiver er det ikke like fristende å kjøpe en elbil. Nå har Nissan hørt på kundenes innvendinger og kommet opp med en ny modell som møter en del av dem.

For eksempel er rekkevidden utvidet. Mens du – rent teoretisk – har en rekkevidde på 200 kilometer med dagens modell, skal du under optimale forhold kunne kjøre 228 kilometer med den nye.

Også når du bruker klimaanlegget skal rekkevidden være utvidet fra dagens nivå på 120 kilometer. Blant årsakene er en vektreduksjon på 80 kg samt en lettere og mer effektiv Li-ion batteripakke.

Ved å krympe og flytte den ombordværende laderen fra bak til foran, er kapasiteten i bagasjerommet økt fra 330 til 370 liter.

For å oppnå en mer attraktiv pris lanserer Nissan i Japan en ny innstegsmodell som er rundt 13 prosent rimeligere enn dagens billigste Leaf.

Siden lanseringen for to år siden har Nissan solgt 43.000 Leaf på verdensbasis. Det er ganske bemerkelsesverdig at nesten 2500 av disse er levert i Norge i løpet av et snaut år.

Nissan-sjef Carlos Ghosn hadde et uttalt salgsmål på 40.000 Leaf i forretningsåret som startet i april. Det virker uoppnåelig siden det ifølge Automotive News bare ble solgt 11.720 biler i perioden april-september.

Salget av nye Leaf starter i Japan nå, den kommer til USA i løpet av første kvartal, men det er foreløpig ikke sagt noe om europeisk lansering. Kanskje din Nissan-forhandler vet mer?

Les hva Nissan Norge sier om den oppgraderte modellen

LES OGSÅ: Billig-Leaf

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: