Litt oppdatert i-Miev - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Litt oppdatert i-Miev
Mitsubishi foretar en oppdatering av sin kompakte elbil. Det innebærer blant annet litt lenger rekkevidde.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken ble det registrert 1040 Mitsubishi i-Miev i lanseringsåret 2011, noe som faktisk gjorde den til Norges mest solgte minibil, uansett drivlinje.

Salget av elbiler har økt videre i år, men det er primært Nissan som har nytt godt av dette med 2267 Leaf-registreringer.

Men det er også registret 656 i-Miev samtidig som de «franske» søsknene, Citroën C-Zero og Peugeot Ion teller henholdsvis 475 og 403 registeringer.

Etter to år på markedet får i-Miev en liten oppdatering av drivlinjen. Det innebærer at dreiemomentet øker fra 180 til 196 Newtonmeter.

Batteripakken på 16 kWh er den samme, men ved å bruke en lettere og mer effektiv elmotor, har man greid å øke rekkevidden med 10 kilometer. Ifølge EU-syklusen har bilen dermed en teoretisk rekkevidde på 160 kilometer.

TEST: Lav spenning

Andre oppgraderinger er energieffektive og sterkere LED frontlys. i-MiEV har i tillegg mulighet for å varme opp kupeen mens den står til lading via en smart fjernkontroll.

Et ekstra gir for regenerering av energi tilbake til batteriene er også unikt for i-MiEV. På den nye modellen vil i tillegg varmen i forsetene nå også omfatte seteryggen.

Den nye modellen er leveringsklar fra januar, og prisen er den samme som på den utgående modellen – kr 192.800 eksklusiv leveringsomkostninger.

Mitsubishi presiserer at endringene er eksklusive for deres modell og ikke vil gjelde bilene fra Citroën og Peugeot.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: