Honda NSX: NSX ut i lyset - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
20 bilder i galleri
NSX ut i lyset
Endelig, etter et utall av konsepter, får vi nå se Acura NSX i full produksjonsdrakt. Honda-versjonen får du neppe se på norske skilter i år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Forrige generasjon NSX gikk ut av produksjon i 2005, og siden 2007 har vi fått servert små drypp om en ny modell i form av konseptbiler. Du finner linker til våre omtaler her om du vil spole deg tilbake i tid.

Amerikansk
Modellen som debuterer i Detroit er utviklet i USA, og det er også her den skal produseres. Acura tar imot bestillinger nærmere sommeren, og de første USA-bilene leveres senere på året.

Ifølge informasjonssjef Tom Gullkrona Skoglund hos den norske importøren, må vi vente til 2016 for å få lagt hendene på en Honda NSX her i landet.

Honda har satt seg som mål å bringe en ny opplevelse til superbil-verdenen. Den midtmonterte bensinmotoren er en twin turbo V6 koblet til en 9-trinns dobbel clutch girkasse. I tillegg har bilen tre elmotorer. Eksakte ytelser må vi foreløpig vente på.

Hybrid firehjulsdrift
SH-AWD avansert firehjulsdrift skal sørge for maksimalt veigrep. Forhjulene drives av hver sin elmotor som sørger for lynrask reaksjon mens den tredje elmotoren, montert mellom V6 og girkasse, samarbeider med bensinmotoren om å levere kraft til bakhjulene.

Forrige NSX var ifølge Honda første superbil i aluminium, og nykommeren kan jo ikke være mindre avansert.

Selve rammen er bygget med en kombinasjon av aluminium, høyfast stål og andre avanserte materialer mens gulvet er i karbonfiber for å oppnå maksimal stivhet i konstruksjonen.

(saken fortsetter)

Stolte tradisjoner

NSX skal produseres ved Hondas Performance Manufacturing Center (PMC) i Marysville, Ohio, hvor et team på rundt 100 spesialister skal bygge bilen fra bunnen av.

-Vår målsetting var å bygge en bil som er tro mot det opprinnelige NSX-konseptet – en superbil som gir en ny kjøreopplevelse, og der hver komponent yter respekt til den smarteste delene av bilen – nemlig føreren, sier Mike Accavitti, toppsjef for Acura-divisjonen.

-Bilens sjel er den emosjonelle forbindelsen den har med føreren, og med NSX blir den forbindelsen intens og øyeblikkelig, lover Accavitti.

Her kan du sammenligne målene på nye NSX med forgjengeren fra 2005:

Info

Ny NSX

2005 NSX

Diff

Lengde

4470 mm

4425 mm

+ 45

Bredde

1940 mm

1810 mm

+ 130

Høyde

1215 mm

1170 mm

+ 45

Akselavstand

2630 mm

2350 mm

+ 280

Sporvidde f.

1655 mm

1510 mm

+ 145

Sporvidde b.

1615 mm

1540 mm

+ 75

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: