Land Rover Discovery Sport: Den ordentlige SUVen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
83 bilder i galleri
Den ordentlige SUVen
ISLAND: I et SUV-marked hvor alle kopierer hverandre, er Land Rover Discovery Sport et forfriskende nytt pust.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hva slags bil er dette?
Land Rover Discovery Sport er bilen som tar over etter Freelander. Større fleksibilitet, bedre kjøreegenskaper og flottere design er blant høydepunktene. Navnevalget begrunnes i at bilen skal være en del av Land Rovers nye modellprogram: Discovery-serien, Range Rover-serien og Defender-serien.

Motor/drivverk
​Mest aktuell i Norge er en 2,2-liters dieselmotor med 150 hestekrefter. Denne var dessverre ikke tilgjengelig ved lanseringen på Island, men samme motor med 190 hestekrefter var til stede. Den går jevnt og mykt i fart, men vibrerer dessverre en del på tomgang. En 240-hesters bensinmotor var også tilgjengelig. Fin motor, men naturligvis alt for dyr for Norge.

Mellom motor og hjul sitter enten en sekstrinns manuell, eller en 9-trinns automat. Automatkassen er fra ZF, og oppfører seg som forventet; mykt og raskt. Den er veldig lik i karakteristikken som automatkassen i BMW X3.

Selv om en forhjulsdrevet sparevariant (med 150-hesters-motoren) kan leveres, forventer verken jeg eller Land Rover-importøren at denne blir noe vanlig syn på norske veier. Firehjulsdrift er nok et "must" i Norge.

Hva skiller den fra andre modeller i klassen?
Offroad-egenskapene er selvsagte. Land Rover-navnet lover mye, så her har ikke britene kunnet sove i timen. Det har de nok ikke heller. Terrain Response-systemet vi kjenner fra andre LR-modeller er på plass i Discovery Sport også, og tilpasser ESP-system, girvalg og en rekke andre parameter ut i fra kjøreforholdene. De til dels veldig snøfylte veiene på Island var ingen match for Disco Sport.

Et annet viktig salgspunkt for Land Rover er muligheten for syv seter. De to bakerste er naturligvis ikke et sted voksne vil sitte veldig lenge av gangen, men de to ekstra setene skal ikke stjele bagasjeplass kontra fem-seteren, og gir absolutt et salgsfortrinn sammenlignet med konkurrentene.

Hvordan er den å kjøre?
Discovery  Sport er helt klart satt opp for komfort. Dette er ikke et Nüburgring-tunet chassis, og bra er det. Den glir mykt av gårde, og chassis og dempere svelger humper, dumper og ferister som ingenting. Styrefølelse og skarpheten på kjøreegenskapene er vanskelig å vurdere - testbilene ble kjørt på mye snø, med piggdekk ... Men dette er ikke bilen du skal jage rundetider med uansett, med mindre runden foregår utenfor veien.

Hvem passer den for?
Discovery Sport burde passe for alle de som kikker på en av de tyske konkurrentene. Den kan romme syv personer, og er dermed et kurant valg for de som kanskje også kikker på flerbruksbiler. Samtidig setter nok Discovery Sport-kunden pris på design og komfort fremfor de skarpeste kjøreegenskapene. De som jakter sistnevnte burde nok uansett heller se på en vanlig stasjonsvogn.

Konkurrenter
BMW X3, Mercedes GLK og Audi Q5 er de selvskrevne modellene på konkurrentlisten. Men i tillegg til Discovery Sport har denne bilgruppen også fått en outsider-konkurrent i form av Lexus NX300h. Både briten og japaneren er vel verdt en kikk.

Dette liker vi
Design, offroad-egenskaper og fleksibiliteten.

Dette liker vi ikke
Fortsatt noen etterlatenskaper fra Ford-tiden blant knapper og brytere. Infodisplayet mellom instrumentene ser ti år gammelt ut allerede ...

FAKTA Land Rover Discovery Sport 2.2L TD4 150 hk automat

Motor:

4-syl. turbodieselmotor, 2179 ccm

Effekt:

110 kW (150 hk)

Dreiemoment:

400 Nm

Mål LxBxH:

459 x 217 x 172 cm

Akselavstand:

274,1 cm

Bagasjerom:

479-1698 liter (VDA)

Aks. 0-100 km/t:

10,3 sek.

Toppfart:

180 km/t

Snittforbruk:

0,62 l/mil

CO2:

148 g/km

Pris fra:

kr. 555.900 kr

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: