Skoda Octavia RS: Nye muligheter i Octavia RS - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Nye muligheter i Octavia RS
Skoda lanserer nå nye varianter av Octavia RS. Dermed forsvinner et av våre ankepunkter mot bilen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Skoda Octavia RS er utvilsomt det mest sportslige innslaget fra Tsjekkia. Den leveres med spreke bensin- og dieselmotorer, som femdørs kombi og stasjonsvogn, og med DSG eller manuell girkasse.

Vi har egentlig bare hatt et ankepunkt mot bilen – den kunne ikke leveres med firehjulsdrift. Før nå – nå lanseres nemlig Octavia RS TDI med denne muligheten.

Kombinert med DSG girkasse gjør bilen med 184 hestekrefter og et dreiemoment på 380 Newtonmeter null til hundre på 7,6 sekunder og har en toppfart på 228 km/t.

Dermed er den seks tideler raskere ut av lyskrysset enn modellen med forhjulsdrift. Snittforbruket er respektable 0,49 liter på mila, tilsvarende et CO2-utslipp på 129 gram per kilometer.

Det er kun dieselutgaven som kan leveres med 4x4, men du får Octavia RS også med bensinmotorer på enten 220 eller 230 hestekrefter og drift på forhjulene, og du kan velge mellom DSG eller manuell girkasse.

Les også: Sporty hos Skoda

Seden lanseringen av dagens Octavia RS i 2013 er den levert i 58.000 eksemplarer, og fra første Octavia RS og ut august 2015 har Skoda solgt 165.000 slike biler.

Den norske leveringen av Octavia RS TDI 4x4 starter innen årets utgang, og en stasjonsvogn med DSG girkasse, den forventede bestselgeren, får en prislapp på 449.700 kroner.

Du betaler med andre ord cirka 32.000 for vesentlig bedre fremkommelighet på vinterføre og kjappere akselerasjon. Vel anvendte penger, spør du meg.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: