Seat : Seat lanserer sin første SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
49 bilder i galleri
Seat lanserer sin første SUV
Ateca er navnet på Seats aller første SUV. Navnet er ikke tilfeldig valgt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Alle Seats modeller er oppkalt etter steder i Spania – det gjelder også deres første SUV. Ateca er en liten landsby med et par tusen innbyggere i Zaragoza i hjertet av Spania, omtrent midt mellom storbyene Madrid og Barcelona.

I dag er det Leon (Golf-klassen) og Ibiza (Polo) som er pilarene i Seat-familien, og de har derfor store forhåpninger til økt salg i Europa nå som de også får en SUV på programmet. Dessuten er Ateca viktig for å bygge image.

At Seat hadde en SUV under utvikling fikk vi klare signaler på da den ble servert som konsept ved fjorårets Genève-utstilling under psevdonymet 20V20

TDI og TSI
Motorutvalget består av bensin- og dieselbrennere kjent fra øvrige modeller i VW-familien og spenner fra 115 til 190 hestekrefter. TSI-utvalget består av en 1,0-liter med 115 hk og en 1,4-liter med 150 hk.

På dieselfronten er alternativene 1,6 TDI med 115 hk eller 2,0 TDI med enten 150 eller 190 hester. Diesel er mest pop blant spanjolene, som de fleste steder ellers i Europa.

Ateca kan leveres med drift på forhjulene eller i alle fire hjørner, og den kan kombineres med manuelle og DSG girkasser.

Populært segment
Bilen har en lengde på 436 cm og et bagasjerom som har en kapasitet på 510 liter (485 liter med AWD). Det plasserer den et sted mellom den utgående VW Tiguan og Skoda Yeti. Til sammenligning har populære Nissan Qashqai en lengde på 437 cm. 

Selv om det ikke fremkommer av pressemeldingen kan vi anta at Ateca er bygget på den fleksible MQB-plattformen. Så vidt jeg husker var Seat Leon den første bil som benyttet denne, den kom i alle fall på markedet før Golf VII.

Dessverre foreligger det ingen planer om å relansere Seat i Norge så vidt vi kjenner til. Så du får passe på å leie en neste gang du drar til Spania på ferie.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: