Taxi-eksperiment i Tyskland - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Taxi-eksperiment i Tyskland
Kompakt som en Twizy og med utskiftbare batterienhet skal Münchens nye kompakt-Taxi ut i tjeneste neste år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

I München presenterte man nylig en 1:1 modell av den elektriske taxien som skal ut i trafikken neste år. 

Det er mye lokalt innhold i denne. Dels er den utviklet under en paraply som heter Adaptive City Mobilität – som har sete i München. Og dels er den designet av Peter Naumann. 

Han gikk ut av Royal College of Arts i London som bildesigner for en halv menneskealder siden, og leder nå Design-fakultet ved Høyskolen i München.

Utgangspunktet hans har åpenbart vært en Renault Twizy. Også her sitter føreren i midten, men det er plass til to passasjerer som sitter på en behagelig bred benk bak, med god plass til beina – på hver sin side av føreren. Der finner man også bagasjeplass.

Faktisk vil bilen bli klasset i samme kategori som Twizy: L7e heter den slags på Kontinentet.

Den er åpenbart beregnet for by-bruk og skal i første omgang være en del av et større forsøks- og forskningsprosjekt i offentlig regi. Det er Bundesministerium für Wirtschaft und Energie som står bak det hele, og det er de tre grunnpillarene: kjøretøy, Informasjons-utveksling (IKT) og batteri-bytte man jobber med her.

Batteriene ligger i en egen kassett under gulvet og skal gi bilen mulighet til operasjon 24 timer i døgnet – men bortsett fra den detaljen er det ikke sagt noe om det tekniske innholdet.

Men det er sagt mye om hvem som er med på akkurat dette prosjektet. Og det er tunge navn som Siemens, Fraunhofer og den tekniske høyskolen i Aachen. Den eneste direkte bilforbindelsen er overraskende nok Roding – som, i den grad den er kjent, er kjent for ganske utadvendte sportsbiler uten noen stor grad av klima- og miljø-tankegang så langt vi har sett.

Blant de folkene som står bak finner vi for eksempel Johann Tomforde, han var en av dem som i sin tid dro i gang Smart-prosjektet.

Det skal bli spennende å følge dette prosjektet, ikke minst med tanke på det ferske Oslo-forslaget om kun nullutslipps-drosjer om fire år. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: