Mercedes-Benz AMG GT: Grønn råskap fra Mercedes-AMG - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Grønn råskap fra Mercedes-AMG
Mercedes-AMG GT R er ifølge produsenten det nærmeste man kommer en gate-lovlig racerbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den 4,0-liters V8-motoren med twin turbo og direkteinnsprøyting har hele 585 hestekrefter – 75 mer enn dagen toppmodell, Mercedes-AMG GT S. Maks dreiemoment på 700 Newtonmeter er til stede i hele området mellom 1900 og 5500 omdreininger.

Omsatt til ytelser gir det null til hundre på 3,6 sekunder og en toppfart på 318 km/t.

Men det er ikke bare motoren som sørger for bilens ekstreme egenskaper. Den har perfeksjonert chassis med coil-over demping, skreddersydd aerodynamikk og vekten er redusert gjennom bruk av lette materialer.

Det Grønne Helvete
Den grønne lakken med betegnelse «AMG Green Hell Mango» bærer bud om hvor bilen er utviklet – nettopp på «Det Grønne Helvete», også kjent som Nordsløyfa ved Nürburgring.

Bredere skjermer gir rom for økt sporvidde som i sin tur gir bedre grep og mulighet for høyere hastighet i kurver.

Den nye fronten med aktive elementer samt hekken med dobbel diffuser forbedrer aerodynamikken og sørg for progressiv downforce etter hvert som hastigheten øker.

Det samme gjelder den aktive bakhjulstyringen, 9-veis justerbar traksjonskontroll og justerbare coil-over dempere med elektronisk styring.

(saken fortsetter)

Maks grep
De lette spesialfelgene er utstyrt med Michelin Pilot Sport Cup 2 dekk i dimensjon 275/35 ZR19 foran og 325/30 ZR20 bak.

Mercedes-AMG GT R debuterer på legendariske Brooklands i England denne helgen og kommer på markedet i november. Foreløpig er prisen ukjent, men når en GT S koster drøye 1,7 millioner, må vi regne med at GT R bikker to millioner.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: