Nissan Serena: Serena på egenhånd - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Serena på egenhånd
Nissan har nettopp fortalt at høstens nye Serena vil bli den første modellen derfra som blir utstyrt med Nissans ProPILOT – teknologi for autonom kjøring.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

ProPILOT er en samling teknologier Nissan har utviklet den siste tiden. Systemet vil bringe Nissans biler nærmere det selvkjørende, og det er Serena, som debuterer i august, som blir den første som utstyres med dette.

Les også: Selvkjør til massemarkedet

PP er utviklet for bruk både på motorveier og på en-felts landeveier. Det tar hånd om styring, akselerasjon og bremsing og kan settes i en fullautomat-modus.

Sensorene her er i første rekke kameraer med en forholdsvis voksen bildegjenkjennings teknologi. I all enkelthet sørger systemet for å holde Serenaen i riktig avstand fra bilen foran, og for å holde den i midten mellom de to linjene som definerer kjørefilen.

Men det er verdt å merke seg at bilen gjør ikke dette uten at du allikevel har hendene på rattet.   Den ville kunne kjøre av seg selv, men systemet kobler ut hvis en momentføler i styringen merker at det ikke er antydningen av input fra deg på en stund.

I første omgang er det hele utviklet for japanske kjøreforhold, men Nissan sier de driver tette studier av kjøreforhold i de markeder hvor systemet skal lanseres.

(saken fortsetter)

Som et konkret eksempel sier de at Qashqai skal bli utstyrt med dette i Europa i løpet av neste år. Kina og USA står også for tur, uten at de angir noen tempoplan for de markedene.

Nissan er selvfølgelig blant dem som jobber for Zero utslipp og Zero ulykker – og ProPILOT regnes som et viktig skritt på den veien.

Neste skritt er et utvidet system som tillater automatisk kryssing av flere kjørebaner. Og så skal man altså kunne innføre fullautomatisk kjøring – som de tidligere har lovet oss – i 2020.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: