Buick : Buicks kinesiske PHEV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Buicks kinesiske PHEV
Uten særlige fanfarer debuterer en Asia-designet plugin-hybrid fra Buick på bilutstillingen i Guangzhou.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Se på denne bilen – det er ikke mye Buick over den. Her har designerne i PATAC (Pan Asia Technical Automotive Center er GM’s kinesiske konstruksjons- og designsenter som de deler med SAIC) blitt helt kinesiske.

Det finnes vel ikke en eneste flat plate på karosserisidene, her er det kurver og kanter i alle retninger, og Buicks merkevare, fossefall-grillen, er blitt sterkt komprimert og omgitt av slisser med LED-lys. Det hele ender opp som en sterkt misforstått siste-generasjons Toyota.

Kanskje den ender opp som produksjonsmodell? Nå skal ikke jeg felle noen dom over akkurat den biten – kinesisk smak har jeg vel egentlig aldri forstått, bortsett fra at jeg etterhånden fatter at det hjelper å være dramatisk og utadvendt.

Gamle minner
Velite, som bilen er døpt, er akkurat det.

Navnet minnet meg forresten på noe, og det er de utroligste ting BilNorges fritekstsøk bringer frem i lyset. For mer enn 12 år siden viste Buick en annen Velite, http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=22491 også den en konseptbil, men du store verden så mye vakrere den lett diskrete toseters cabrioleten var.

Dagens firedørs crossover står og skriker, der den gamle sto og nynnet.

Nå har ikke GM sluppet altfor mange detaljer ennå. For eksempel aner jeg ikke hvordan den ser ut bakfra.

Interiørbilder har de heller ikke sluppet, på tross av at de lover at det er elegant, er full av gjenbrukte materialer og at den er en tydelig pekepinn på hvordan fremtidige interiører i ny-energi-bikler vil se ut.

Og det er åpenbart ny-energi som er et stikkord her, selv om det mangler detaljer her også.

Plug-in
Den har en ny generasjon plug-in elektrisk drivlinje med høy ytelse og benytter en li-ion batteripakke med (enda en gang!) høy ytelse.  Intelligente kontrollfunksjoner sikrer maksimal ytelse og lavest mulig forbruk under alle forhold. 

Det eneste som er litt interessant er det som kommer nå: «Denne avanserte teknologien vil bli brukt i Buicks kommende PHEV-modell».

Og her må jeg skrive en huskelapp til meg selv, for denne gangen bør jeg vel følge med.  Det har nemlig dukket opp en LaCrosse hybrid tidligere i år, som fullstendig har gått under radaren.

Min i hvert fall.

Det bør ikke den nye gjøre. Kanskje vi allerede ser den i Detroit?

At Velite fungerer som en mobil nettverkssentral og at den har mange automatiske funksjoner, er selvsagt. Vis meg en konseptbil i dag som ikke er og har det.

Men det som skal bli spennende er å se hvordan Generalen skal følge etter de andre store produsentene og virkelig kaste seg ut i «ny energi».

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: