BMW : Flere spennende åttere - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
Flere spennende åttere
BMWs toppmodeller blir enda mer luksuriøse, men selvsagt skal også de sportslige sidene perfeksjoneres.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Da BMW viste sitt lekre 8-serie konsept på Villa d’Este, ga de klare hint om hva vi har i vente når en ny toppmodell skal lanseres i 2018. Du kan regne med at den nye 8-serien som kommer på markedet i 2018, er ganske lik på konseptet, bare litt nedtonet i de mest ekstreme uttrykkene.

Firesylindrede motorer er ikke noe tema her, men vi kan regne med at både rekkeseksere og V-åttere vil stå på menyen.

Ikke uventet forteller BMW at 8-serien skal toppes av en ny M8. Den kamuflerte bilen BMW selv har sendt oss bilder av gjorde sin debut under 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av mai, og selv om bilen var godt kamuflert, var lydbildet helt usensurert og rått.

Den ser litt mindre ekstrem ut i formene enn konseptbilen, samtidig som den har fått større luftinntak, modifiserte bremser og sportseksos med fire enderør.

En tredje variant er også på trappene, BMW M8 GTE, og da snakker vi en reinspikka racerbil. BMW skal nemlig tilbake til GT Racing under egen fane, med 24-timersløpet på Le Mans som det ultimate målet.

– Å utvikle en ny racerbil er alltid spennende, og i tilfellet BMW M8 GTE har vi ekstra store forventninger. Vi kan ikke vise noen bilder ennå, men jeg kan love at bilen blir spektakulær, sier Jens Marquardt, direktør for BMW Motorsport.

Han avslører at bilen skal gjennomføre sin første «rollout» innen vi skriver juli, og at den får sin racedebut i 24-timersløpet på Daytona i januar 2018. Så blir det vel Le Mans ved disse tider neste år da? Årets løp kjøres til helgen.

(saken fortsetter)

Det er interessant at BMW velger å satse på GTE-klassen i stedet for prototyp-klassen LMP1 der Porsche og Toyota konkurrerer.

GTE-klassene er for biler med relativt normalt utseende, og i årets løp deltar modeller som Ford GT, Ferrari 488 GTE, Corvette, Porsche 911 RSR og Aston Martin Vantage.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: