Honda : Hondas elektriske par - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Hondas elektriske par
De er bare konsepter, men skal vise vei for Hondas nye elbiler. Dette er Urban EV- og Sports EV-konseptene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

På bilutstillingen i Frankfurt i høst forelsket jeg meg litt, og det av alle ting i en Honda. Det var ikke NSX, eller racing-utgaven av NSX – ei heller Civic Type R (den har jeg et solid crush på allerede), men faktisk en elbil.

Honda Urban EV Concept heter den, og jeg ble så begeistret for den at jeg like gjerne la inn en forhånds-forhånds-reservasjon på den da jeg kom hjem igjen fra utstillingen.

Men nå tror jeg nesten jeg må revurdere. For i Tokyo dro Honda sløret av enda et elbil-konsept, og jaggu er den rålekker den også.

Møt Sports EV Concept.

Bortsett fra de åpenbare likhetstrekkene til Urban-konseptet, er jeg ikke sikker på hvor jeg har denne designen fra før. Det er noe kjent med den.

Kanskje er det Eve fra den nydelige filmen Wall-E? Blandet med litt klassiske Nissan Z-linjer i hekken?

Ikke godt å si, men jeg liker’n.

Selv til en konseptbil å være, er Honda veldig lite åpen om eventuelle spesifikasjoner.

Det vi vet er at det er samme elektriske plattform som ligger i bunn på både Urban og Sports EV – en plattform som er tenkt å komme i produksjon fra 2019. Urban EV er første bil ut på denne plattformen.

Det ryktes i børsen at plattformen har et batteri med veldig høy energitetthet. Det må den nesten ha, skal den klare å konkurrere mot for eksempel Renault Zoe på rekkevidde.

Motor foran eller bak? Hvem vet …

Når jeg ser de to bilene ved siden av hverandre på bilder er jeg fortsatt veldig begeistret for Urban-modellen. De brede hjulbuene gir rally-assosiasjoner, særlig kombinert med de hvite felgene.

Begge modellene deler frontelementet, som huser lyktene og «grillen». Faktisk skjuler den store glassplaten i front en skjerm som kan vise beskjeder til både de som eier bilen og andre i trafikken.

Det vil nok neppe bli slik i produksjon – ei heller vil nok verken kamera i stedet for sidespeil eller selvmordsdørene på Urban EV bli å finne på bilen som kommer i salg.

Innvendig har vi ikke sett Sports EV enda, men den låner nok mye fra Urban. Det betyr en laaang skjerm, som strekker seg over hele dashbordets bredde, og for Urban EVs del en sofa for de i forsetet.

Sports EV er 2-seter, og har nok en eller annen form for bøttestoler.

Men som sagt; det blir nok en del endringer før bilene er i produksjon.

Så lenge de beholder proporsjonene, de glatte overflatene og et interiør med skikkelig sjarm er jeg solgt.

Jeg skal ha en Urban EV.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: