Opel : Opels nye ansikt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Opels nye ansikt
Nå skal også Opel ha oss til å interessere oss for noe vi ikke aner hva er. Et nytt designspråk!
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hadde det ikke vært for at jeg har masse respekt for Mark Adams hadde jeg vel latt dette gå i glemmeboken, foreløpig.

Men Opels designsjef er en av de bedre i bransjen, og når han snakker om at «vi trenger vårt eget territorium» når han snakker om Opel (og Vauxhall) i forbindelse med den nye PSA-overbyggingen, blir han en ganske spennende røst der ute i jungelen.

Samtidig som han har et ganske klart syn på hvordan man kan klare å kombinere det tysk/engelske på en måte som vider respekt for begge merkenes dype røtter.

På designsentret i Rüsselsheim jobber de etter et sett regler som de har døpt Opel Compass, og resultatet av den første Compass-innsatsen skal vi få se på Paris-utstillingen i oktober.

Det eneste lure-bildet Opel har sluppet av den kommende kreasjonen antyder en form under et grått teppe. Vi kan ikke en gang avgjøre om det er en to-dørs eller fire-dørs eller hvor fastback den er.

Det eneste vi ser er at den i stor grad beholder signaturlyset i front og det ser også ut til at den har et ganske langt panser.

Kan vi håpe på noe GT Concept-aktig (Genève 2016) som har vokst opp og blitt stor?

Det er vel en av de beste konseptene fra dette ti-året – og for en oppskrift: Turbo, bensin og bakhjulsdrift! Ikke noe dill-dall der nei.

Men vi aner jo ikke om den nye bilen vil dele noe av dette.

Vi vet jo heller ikke noe om hva slags plattform den nye bilen vil stå på. Det som har vært sagt til nå er at alle Opeler vil ha en elektrifisert versjon innen 2024, og vi vet også at dette vil vi se starten på i 2020 med fire modeller:

Batteriutgave av nye Corsa, Ampera-e vil vi få, Grandland-X i plug-in hybrid versjon og det vil komme en elektrifisert varebil.

Dessuten vet vi at designavtalene med GM (først og fremst Buick) også ender i 2024 og at fra da av skal alle plattformene være de PSA-bygde CMP- og EMP2-versjonene.

Men det hjelper oss ikke mer når vi skal forsøke å titte under dyna til Mark Adams og hans muntre team.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: