Østberg på andreplass i Finland - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Østberg på andreplass i Finland
Det var en gedigen opptur for Mads Østberg og Citroën Racing da nordmannen sikret seg andreplass i helgens VM-runde.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Mads har kommet inn på Citroën-teamet etter at Kris Meeke fikk sparken, og i helgen har han virkelig demonstrert at han fortjener den plassen.

Den norske Citroën-føreren har kjempet innbitt gjennom hele helgen. Etter fredagens 11 etapper lå han på andreplass, bare 5,8 sekunder bak ledende Ott Tänak i Toyota. Nærmest Østberg fulgte hjemmefavoritten Jari-Matti Latvala, også han i Toyota.

Tänak fikk etter hvert åpnet en luke til konkurrentene – etter lørdagens kjøring ledet han med 39 sekunder på Mads som i sin tur hadde fem sekunders margin til Latvala.

Før den avsluttende Power Stage hadde marginen krympet til 2,5 sekunder, men Mads holdt unna og kjørte inn til nest beste tid på Power Stage, 0,5 sekunder bak løpsvinner Ott Tänak og tre tideler foran sin jevnbyrdige konkurrent, finske Latvala.

Dermed ble det to Toyota-team på pallen i det som må regnes som Toyotas rallyhjemland. Men Mads Østberg sørget for å splitte dem slik at den ikke ble japansk/finsk dobbeltseier.

For Andreas Mikkelsen ble helgen en skikkelig nedtur med en Hyundai han aldri fant seg til rette i. Han endte til slutt på 10. plass, mens teamkollega Thierry Neuville ble nummer ni. Beste Hyundai-fører ble dermed Hayden Paddon på fjerdeplass.

Les egen sak om Andreas Mikkelsen her 

Også den firedoble verdensmesteren, Sebastien Ogier i Ford, slet med tempoet i Finland. Han lå an til en sjetteplass, men avanserte til femte etter at hans teamkollega, Teemu Suninen, fikk stallordre om å ta en tidsstraff som medførte at han ble passert av franskmannen i sammendraget.

Også for den norske Skoda-føreren, Ole Christian Veiby, ble det en brå slutt på Rally Finland. Les mer om ham her

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: