Kia : En Kia etter amerikansk smak - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
18 bilder i galleri
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

For tre år siden viste Kia sin Telluride Concept i Detroit, og på årets utstilling ble den vist i produksjonsdrakt.

Telluride er designet i USA, utelukkende for å tilfredsstille amerikanske kunder i det såkalte «mid-size» segmentet. Og det er også i USA den skal bygges, nærmere bestemt ved KMMG, Kias anlegg i West Point, Georgia hvor også Sorento og Optima produseres.

Mid-size på amerikansk er det vi betegner som full-size på europeisk.

Nå får vi ikke oppgitt de endelige målene, men den avviker neppe særlig mye fra konseptet som var fem meter lang, to mer bred og 180 cm høy over en akselavstand på 308 cm.

Konseptbilen var utstyrt med seks separate seter – i produksjonsutgaven er det plass til inntil åtte personer i tre rader.

Drivlinjen består av en direkteinnsprøytet 3,8-liters V6 med 291 hester og et dreiemoment på 355 Newtonmeter. Titrinns automatkasse er standard. Kreftene fordeles til forhjulene eller til alle fire hjørner – avhengig av hvilken modus du velger.

Du kan låse diffene slik at hvert hjul får 25 prosent av kreftene, men når du cruiser uanstrengt på asfalt velger du et program som kun driver forhjulene slik at du holder forbruket så lavt som mulig.

(artikkelen fortsetter)

Alt du ønsker av utstyr med hensyn til komfort og sikkerhet står på den rikholdige utstyrslisten, og Kia vektlegger at bilen skal fremstår som både røff og luksuriøs.

Og så vil du selvsagt vite hvor tung tilhenger den kan dra med seg. Svaret er 5000 pund, eller 2268 kg som er en mer kjent verdi for oss.

I mid-size segmentet er selvsagt de amerikanske produsentene godt representert, men også de japanske har et godt utvalg av modeller for å tilfredsstille amerikanske kunder. Mercedes er her med sin GLS, og BMW er like rundt hjørnet med sin nye X7

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: