Infiniti : Infiniti konsept baner vei for el-SUV - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Selv om Infiniti-modeller er sjeldne syn på europeiske veier, har de eksistert i USA i 30 år. Det hele startet på Detroit-utstillingen i 1989, så QX Inspiration er en slags jubileumsmodell.

Konseptbilen er basert på en helt ny modulær plattform som etter hvert skal ligge under de fleste av modellene fra Nissans luksus-merke. Første elbil skal på markedet i 2021, og det er denne vi får et forvarsel om gjennom QX Inspiration.

Plattformen er klargjort for hybrider så vel som rene elbiler. De kan har drift på to eller fire hjul, effekter på inntil 400 hestekrefter og rekkevidde på inntil 500 kilometer.

Hybridbilene som skal bygges på plattformen får elektriske motorer, de kan bli ladbare, men de kan også lade batteriene under kjøring ved regenerering av bremsekraft samt ved hjelp av forbrenningsmotorer som fungerer som rekkeviddeforlengere – tilsvarende prinsipp som vi kjenner fra blant annet Opel Ampera og BMW i3.

QX Inspiration har en lengde på 465 cm og vil i produksjonsutgave bli en konkurrent til modeller som Audi e-tron, Jaguar I-Pace og Mercedes EQC. Bilen får et romslig og fleksibelt interiør siden batteripakken er plassert under gulvet.

(saken fortsetter)

Konseptbilen er en fireseter, men crossoveren vil nok få fem seter når den kommer på veien i 2021. Da kan du også trygt regne med at interiøret blir mer konvensjonelt enn det som nå vises frem.

Infiniti har vist et par elbil-konsepter tidligere også, blant annet den lekre coupéen Emerge-E og LE sedan. Sistnevnte lovte de sågar å realisere, uten at så skjedde. Vi får håpe de lykkes med sitt tredje forsøk.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: