Mazda MX-5: Ny favoritt i oransje - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
23 bilder i galleri
Ny favoritt i oransje
Mazda er flinke til å markere jubileer. Nå er MX-5 30 år, og det markeres med en spesialutgave i frisk farge og begrenset opplag.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

For meg er Mazda MX-5 selve essensen av kjøreglede. Motoren fremme, drift på bakhjulene, direkte styring og en motor som er sterk nok til å få frem smilet når du sitter bak rattet i den rundt 1000 kg lette bilen med himmelen som tak.

Modellen debuterte på Chicago Motor Show i 1989, og 30 år senere sto den nye jubileumsutgaven på samme arena. En spesialutgave i knall oransje, du får den både som roadster og som RF med avtakbar hardtop, og den skal bygges i et begrenset opplag på 3000, behørig nummerert.

Les: Vår prøvekjøring av Mazda MX-5

Jeg hadde en minnerik opplevelse sammen med Mazda da vi markerte 20-årsjubileet med baneracing i Italia

Tidligere jubileumsutgaver har solgt bra i Norge, så det er grunn til å forvente ny suksess når denne modellen er på plass.

Som kontrast til den eksklusive lakkfargen, Racing Orange, har den detaljer i sort pianolakk. Du finner det på A-stolpene, speilhusene, hodestøttene og taket på RF-utgaven.

De 17-tommers felgene lakkert i «gun metal» er spesialdesignet av Mazda i samarbeid med felgprodusenten Rays eksklusivt for denne modellen, inspirert av felgene som benyttes av MX-5 cupracere.

Eksteriørfargene gjenspeiles i interiøret, men her er sort dominanten mens oransje innslag frisker opp.

Bilen er utstyrt med sportsseter fra Recaro, Bilstein dempere, mens Brembo (foran) og Nissin (bak) sørger for stoppegenskapene – fiffet opp med oransje calipere.

Men utstyrslisten stopper ikke der – jubileumsutgaven er også utstyrt med et Bose lydanlegg med ni bøyttalere, inkludert to i hver hodestøtte.  

Bilene har 2,0-liters motor i kombinasjon med 6-trinns manuell girkasse. 184 hestekrefter og et dreiemoment på 205 Newtonmeter, kombinert med en egenvekt på 1045 kg, tar deg til hundre på 6,5 sekunder og videre til en toppfart på 219 km/t.

Spesialmodellen er priset og klar for salg, og den første bilen er registrert på norske skilter, så det er bare kontakte din Mazda-forhandler snarest mulig. Som roadster koster den kr 433.500 mens du må ut med 457.500 kroner for RF-utgaven.

Men ikke drøy for lenge, PR-sjef Petter Chr. Grüner Brinch melder om stor pågang:

– Totalt får vi 25 eksemplarer til Norge, av de 3.000 som bygges. Som vanlig når det gjelder spesialutgaver av MX-5 har responsen har vært veldig god. Ved seneste status hadde vi skrevet kontrakt på 20 stykker, sier han.

Dermed er det bare fem tilbake å slåss om.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: