Lamborghini utdatert : Marcus (19) klar for Lamborghini Super Trofeo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Marcus (19) klar for Lamborghini Super Trofeo
19-årige Marcus Påverud fra Lier blir en av de yngste førerne i Lamborghini Super Trofeo.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Sesongen for Lamborghini Super Trofeo starter på den italienske Formel 1-banen Monza 17. april.

Marcus Påverud vant Pro Am-klassen i European GT4 Series i fjor. Nå går ferden videre for et av Norges største talenter innen asfaltracing. Lamborghini Super Trofeo er verdens tøffeste «merkemesterskap», der alle førerne deltar med identiske og hyperraske Lamborghini Huracan-biler med 620 hestekrefter.

- Vi fikk mange tilbud fra en rekke team rundt om i Europa om kjøring i forskjellige mesterskap og biler etter seieren i European GT4 Series i fjor, men havnet til slutt på Lamborghini Super Trofeo fordi det er en utrolig tøff konkurranse i dette mesterskapet, og fordi det er et ytterligere skritt på veien mot kjøring i GT3 og de store sportsvognmesterskapene. Dessuten vil jeg fortsette å kjøre for Leipert Motorsport, som jeg kjenner godt etter to sesonger i GT4-serien, sier Marcus Påverud.

Lamborghini-erfaring
Marcus har allerede sikret seg verdifull erfaring med Lamborghini, ettersom han tidligere har deltatt i to 24 timers løp med Leipert Motorsports Huracan Evo. I begge disse løpene kjørte laget inn til klasseseier og sterke totalplasseringer, og Marcus var sterkt medvirkende til de gode resultatene.

- Det er stor forskjell på Lamborghinien og den Mercedesen jeg kjørte i GT4-serien. For det første er bilen mye raskere med en vesentlig kraftigere motor. Den har også en langt mere avansert aerodynamikk som gir betydelig mer «down-force». Selv om det er en bil som benyttes i en såkalt «merkeklasse» er Lamborghinien en fullblods racerbil, med prestasjoner ikke langt unna GT3, sier Marcus.

Tøff konkurranse
Det er ventet at konkurransen i Lamborghini Super Trofeo vil bli knallhard, med opp mot 40 biler i hvert løp og førere fra mer enn 20 forskjellige nasjoner. Marcus Påverud blir den eneste norske føreren i mesterskapet, der han vil representere Team Norway, Norges Bilsportforbunds satsingslandslag, som en av åtte unge utøvere som satser på en internasjonal karriere i bilsport.

I tillegg til de 12 løpene i Lamborghini Super Trofeo er det planlagt at Marcus Påverud skal kjøre to 24-timers løp for Leipert Motorsport i deres Lamborghini Huracan GT3-bil, men endelige planer og datoer er ikke fastsatt for dette.

 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: