Audi R8: Amerikanske muskler i tysk sportsbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Amerikanske muskler i tysk sportsbil
De fleste som har investert i en Audi R8 er nok godt fornøyd med valget sitt. De som ønsker mer pulver kan nå ta kontakt med Hennessey.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hennessey har vi omtalt noen ganger på disse sidene. De har utviklet sine egne modeller, men de kaster seg like gjerne over eksisterende biler og gir dem et nytt liv, sportsbiler som store, amerikanske pickup trucks.

For det meste dreier det seg om amerikanske modeller, men vi finner også en og annen europeer på skrytelisten deres. Foreløpig sist ut er Audi R8.

Da bilen var gjennom et generasjonsskifte i 2015 var mange spente på om V10-motoren ville gå i graven med første generasjon R8, men neida – utrolig nok ble den med videre som første og eneste alternativ.

Den tilbys i to versjoner der standardutgaven yter 620 hester og har et dreiemoment på 560 Newtonmeter, men når man befinner seg i denne sfæren kan man vel like godt knalle til og velge Performance-utgaven som byr på 670 hk og 580 Nm.

Eller – man kan ta med hvilken som helst av de to til Hennessey og be om enda mer krefter. De har jo for vane å hente ut firesifrede effekter av nesten hva det måtte være.

(saken fortsetter)

I tilfelle R8 monterer de to fete turboer i den normalt pustende V10-maskinen og masserer dermed ut 920 hestekrefter, nok til å barbere 0-100-aksen med rundt et halvt sekund.

Er du mer interessert i quarter-milen gjør du den på 9,8 sekunder med en hastighet på 233 km/t idet du passerer mållinjen.

I tillegg til de to turboene inkluderer oppgraderingen nye luftinntak og nytt eksosanlegg, samt deres eget olje- og kjølesystem. Og selvsagt en omprogrammert CPU. Drivstoffsystem, drivlinje og transmisjon forblir uendret.

Om du er skeptisk til at dette kan holde, så føler Hennessey seg så sikre på inngrepet at de gir en garanti på 12 måneder / 12.000 miles.

Prisen på oppgraderingen er 79.500 dollar – på toppen av kostnaden for en R8 som ifølge norsk prisliste beløper seg til drøyt 2,4 millioner kroner for Performance-utgaven.

Og, sier Hennessey, siden R8 er nært beslektet med Lamborghini Huracan, kan de tilby en tilsvarende oppgradering for denne.

Her finner du flere saker om Hennessey:

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: