Siste stunt fra Holden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Siste stunt fra Holden
I oktober 2017 stengte GM den siste operative Holden-fabrikken, og for et år siden fortalte de at merkevaren skulle forsvinne i løpet av 2021. Noe som ikke har hindret Holden i å dra et sentimentalt lite stunt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er kanskje ikke riktig å si at dette er et Holden-opplegg, for egentlig er det et servicemarked-prosjekt.

Men når det heter Project Monaro og går på en enestående restaurering av en av de moderne klassikerne, V2 Monaro fra 2004 med V8, som så skal ut til en heldig vinner i løpet av mai – da må vi vel få lov til å kalle det en Holden-greie?

Den ferdige bilen blir en slik som egentlig ikke kan kjøpes for penger. Den er bygget opp utelukkende med Holden, ACDelco eller Chevrolet Peformance Parts med et par unike innslag i tillegg.

I spissen for innsatsen sto Craig Lowndes, åpenbart et motorsport-ikon der under. Han hentet mange av de talentene som fremdeles er tilbake hos Holden. Maurice Fabietti for eksempel, som til vanlig driver ACDelco Pro Slammer Monaro drag-racing laget. Han håndbygget opp den opprinnelige LS1 V-åtteren fra den 214.000km gamle bilen som var utgangspunktet.

Noen av de opprinnelige designerne var med på denne jobben, og gjorde blant annet et interiør som ikke er til å kjenne igjen, og fabrikkens konstruksjonsavdeling var trukket inn i arbeidet sammen med folk fra Red Bull Holden Racing Team.

PPG – lakkprodusenten også forresten. De utviklet en egen Panorama Blue Suede farge.

Lakken ble også påført innenfor en korrekt servicemarked-ramme. De het B&A, et Melbourneverksted, de som hellakkerte bilen. Og selvfølgelig er de en del av Holden Certified Collision-nettverket.

Lowndes har vært flink til å bruke sosiale media under dette arbeidet. Jeg vet ikke hvor mange timer «bak scenene» fra dette arbeidet som nå ligger på YouTube. Du finner i alle fall fem av dem her

(saken fortsetter)

– Dette er en jobb jeg er stolt av, sier han. – Som mange andre fra Australia vokste jeg opp med Monaro. Det har vært fantastisk å jobbe på noe så spesielt sammen med et skikkelig Holden-lag.

Men så er det jeg blir litt betenkt. For Holdens hjemmesider er akkurat nå plastret med denne beskjeden: “Due to unforeseen circumstances the final draw in the Project Monaro campaign has been delayed until May 4th.”

Hva har gått galt? Har Lowndes og den andre testføreren, Rob Trubani, dratt av skikkelig da de skulle prøvekjøre på den hemmelige prøvebanen i Lang Victoria, før de skulle legge de siste fastnøkler på dette prosjektet?

For hvis det er Corona som har utsatt det hele, kunne de vel bare skrevet det.

Jeg skal si fra hvis det viser seg at det er noe rart.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: