NM-gull og seier i Simracing Grand Prix - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
NM-gull og seier i Simracing Grand Prix
Det ble en knallsterk innspurt i det norske simracing-mesterskapet for TeamEVEN i dag. De unge debutantene satte erfarne simracere kraftig til veggs.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Benjamin Fuglesang ble norgesmester og Karl Peder Nordstrand tok sin første seier i Simracing Grand Prix.

– En helt utrolig laginnsats, det er bare å ta av seg hatten for hva disse ung-gutta har fått til, sier sportssjef Roy Snellingen.

I sterk konkurranse med norgeseliten innen simracing denne vårsesongen ble det 13-åringen Benjamin Fuglesang som til slutt ble norgesmester i simracing.

I debutsesongen, og etter totalt fire kjørte løp, kan EVEN management-sjåføren vise til hele 3 pallplasser.

– Akkurat nå er jeg bare så glad, sa Benjamin etter målgang. Jeg har trent masse, og med god hjelp fra TeamEVEN og Tommy Østgaard var det mulig å bli norgesmester på første forsøk! Er utrolig fornøyd!

Karl Peder Nordstrand tok tidlig ledelsen i løpet, beholdt den helt til mål, og tok dermed sin første seier i NM. Med Glenn Key på bakskjermen hele løpet, holdt Karl Peder hodet kaldt og konkurrentene bak seg.

– Veldig deilig å avslutte med seier, sier 12-åringen. Jeg kjempa hardt hele veien, og holdt hodet kaldt. Jeg visste jeg ikke kunne slakke av, og sto på gassen hele tida. Glenn var helt rå bak meg og pusha som bare det, veldig glad for at jeg beholdt roen hele løpet!

Det var sterk kjøring også fra Oskar Biksrud (12) og Dennis Bjerke (13), som ble henholdsvis nummer 4 og nummer 7 i det siste løpet. Totalt ble de nummer 4 og 9 i NM. Ole Christian Veiby kjørte inn til 9. plass i løpet i dag, mens Andreas Mikkelsen måtte bryte i b-finalen.

EVEN management startet opp med prosjektet Next Generation i fjor, og i desember ble de fire junior-utøverne presentert. I januar 2020 startet simracing-treningen for fullt, og sportssjef Roy Snellingen er både stolt og imponert over framgangen.

– Jeg føler meg så heldig som får lov å jobbe i EVEN, og jeg vil takke hele EVEN for innsatsen, både utøvere og foreldre! For ett lag vi er! Gruppe-dynamikken er helt rå, med spennet fra de fire juniorene til de to senior-utøverne, sier Snellingen.

– Alle lærer av alle. I tillegg har vi med oss Tommy Østgaard som leverte ett helt rått resultat selv i VM i går. For ikke å glemme foreldrene som er noen fantastiske støttespillere. Jeg er så imponert over alle disse gutta og hva de har klart å få til på bare noen få måneder. Hvem hadde vel trodd at en av de skulle vinne NM allerede i år, når vi lanserte dette før jul i fjor!?

Simracing Grand Prix 2020 sammenlagt (Norgesmesterskapet):

1 Benjamin Fuglesang, TeamEVEN, 427p

2 Carl Fredrik Hersoug, 425p

3 Glenn Key, 420p

4 Oskar Biksrud, TeamEVEN, 401p

5 Emil Heyerdahl, 374p

6 Espen Erlandsen, 340p

7 Kenneth Gulbrandsen, 315p

8 Karl Peder Nordstrand, Team EVEN, 304p

9 Dennis Bjerke, Team EVEN, 290p

18 Ole Christian Veiby, Team EVEN, 179p

74 Andreas Mikkelsen, 20p

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: