BMW : Økt takt på elektrifiseringen hos BMW - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Økt takt på elektrifiseringen hos BMW
BMW satser tungt på elektriske biler og skal ha 25 elektrifiserte modeller på markedet innen 2023.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

BMW i3 var blant de aller første modeller som var konstruert som elbil fra scratch – noe som blant annet inkluderte avansert bruk av karbonfiberforsterket plast. Modellen har vært en gedigen suksess i Norge som BMWs suverene bestselger de siste årene.

Siden de første bilene kom hit sent 2013, er det ifølge OFV registrert over 25.000 nye i3 på norske skilter – tilsvarende drøye 35 prosent av det totale BMW-salget i perioden.

Nå lover BMW en rekke nye modeller med stikkontakt. Innen 2023 skal de, inkludert Mini og Rolls-Royce, ha 25 elektrifiserte modeller på markedet, hvorav halvparten skal være rene elbiler.

I tillegg til i3 har de i dag Mini Cooper SE, og iX3 er snart på markedet som deres første elektriske SUV. Neste år følger SUV-en som foreløpig bærer betegnelsen iNext samt den sporty coupéen i4

Vi vet gjennom spionbilder at en el-drevet 3-serie er under utvikling og at neste generasjon 7-serie får et rent elektrisk alternativ i tillegg til ladbar hybrid, bensin og diesel.

Denne uken avslørte BMWs toppsjef, Oliver Zipse at også X1 og 5-serie skal tilbys med fire alternative drivlinjer – deriblant batterielektrisk. Trolig vil dette gjelde neste generasjon av disse modellene som allerede er over midtveis i sin livssyklus

Innen 2030 skal BMW ha syv millioner elektrifiserte biler på veien, og de forventer at 2/3 av disse er rene elbiler.

I tillegg til å redusere utslippene fra bilparken tar BMW en rekke andre grep for å bli en grønnere produsent. Det innebærer blant annet å redusere CO2-utslippene med hele 80 prosent fra 2019-nivå til 2030.

Et annet tiltak er resirkulering, spesielt med hensyn til batterier. Inntil 95 % av en moderne bil kan resirkuleres, men fortsatt er det beskjedent bruk av resirkulerte materialer i nye biler, selv om BMW har vist eksempler på dette i bl.a. annet i3. Dette skal de jobbe mer med fremover.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: