Italiensk elbil fra Polen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
64 bilder i galleri
Italiensk elbil fra Polen
Det er nettopp presentert planer om en ny elbil fra Polen. Karosseriet er klart, men man leter fremdeles etter det som skal ligge under.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den første bilen jeg virkelig bulket etter at vi hadde startet BIL i 1975, var en Polski Fiat. Vi ble påkjørt av et løst lastebilhjul – fronten på Polskien fikk preg av Rolls-Royce.

Etter det har jeg hatt stor sans for polske biler. Folk som sier at Warszawa var en polsk utgave av Pobeda, også etter 1957, tar jeg gjerne en lengre diskusjon med – selv om jeg ikke får endret verden noe med slikt.

Og Syrena Sport var lenge en drømmebil.

Nå dukker det opp en ny polsk bil.

Izera skal den hete, og selskapet bak heter ElectroMobility Poland. Bak det står fire polske strømleverandører og selskapet ble opprinnelig opprettet for å bidra til infrastrukturen for el-biler. 

Når det nå skal kaste seg ut i produksjonen også, skjer det åpenbart i tett samarbeid med andre europeiske selskaper.

I første rekke med gode venner i Torino. Sjefen for Torino Design, Roberto Piatti, og designsjefen der, Giuliano Biasio, kommer begge fra Bertone og har etterpå jobbet først og fremst mot en rekke kinesiske kunder

Men nå dukket Biasios umiskjennelige strek opp fra den polske debuten, og dermed hadde jeg en god grunn til å lete videre.

Men så viser det seg at bortsett fra at noen som var til stede ved presentasjonen antyder en akselavstand på 275 cm – cirka – vet vi ikke noe om resten av bilen.

Det er ikke sikkert de som driver med dette vet det selv en gang, for det blir snakket lite konkret om det som er under.

(saken fortsetter)

Dynamiske kjøre-egenskaper skal det riktignok legges vekt på, og det er snakk om to batteriversjoner: 40 og 60 kWt og null til 100 på mindre enn 8 sekunder.

Men om de skal utvikle alt det elektriske selv, eller kjøpe det slik de har kjøpt designen, aner jeg ikke.

Men når de snakker om «lisensiert plattform» høres det ut som noe de skal kjøpe.

Kanskje fra en annen bilproduset.

«To høyt anerkjente selskaper med teknologiplattformer for elbiler søker å samarbeide med oss», sa Piotr Zaremba, CEO hos ElectroMobility Poland, ved presentasjonen.

Volkswagen har for lengst sagt at MEB-plattformen er utviklet for flermerke-bruk. Og jeg går ut fra at også PSA vet hvor mye de skal ha for e-CMP-plattformen hvis noen kommer og spør

Nå sier riktignok de som inviterte til debutant-party at bilen skal være i salg om tre år, men ikke noe om pris. Det blir imidlertid sagt «rimelig» og at bilen skal distribuere uten et dedikert nettverk.

Det hørtes også ut som man planla et leie-forhold der prisen også skal inneholder energi-utgiftene.

Uansett hva sluttresultatet blir, håper jeg de beholder det de har hentet fra Torino. Dette må da være noe av det mer vellykkede i den økende floraen av elbiler.

Forresten: Izera-navnet er hentet fra en polsk fjellkjede. Akkurat som Tatra er i Tsjekkia.  Ikke mye til fjell, forresten, men navnet på den høyeste toppen er så sært at det er lett å huske: Smrk, 1124 moh.

Kanskje navn på den første modellen? Izera Smrk?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: