Marcus Påverud på pallen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Marcus Påverud på pallen
Det ble en solid suksess for Marcus Påverud da han i helgen debuterte i sin nye serie – Lamborghini Super Trofeo.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

To runder før slutt lå Marcus Påverud an til å vinne sin klasse i den første runden i Lamborghini Super Trofeo på Misano-banen i Italia lørdag. Så tok 20-åringen fra Lier igjen tre biler med en runde, og disse hindret han så mye at to konkurrerende biler klarte å passere.

Det ble dermed tredjeplass, bare 8 tideler bak vinneren. I det andre løpet som ble kjørt søndag endte han og makkeren Sebastian Balthasar fra Tyskland på sjetteplass med sin Lamborghini Huracan.

– Utrolig kjedelig og frustrerende at langsommere førere ikke klarer å følge med bedre på hva som skjer bak dem. Jeg skjønner at de lå og fightet seg imellom, men dette ødela mine muligheter til å vinne. Jeg hadde kontroll og hadde aldri gitt fra meg ledelsen inn til mål uten disse hindringene. Samtidig kan jeg jo ikke være misfornøyd med å havne på pallen i det første løpet jeg kjører i dette mesterskapet, sier Marcus Påverud.

Teamkollega Sebastian Balthasar startet på pole position i lørdagens løp, men ble passert av en konkurrent før første sving. Dette ble senere i løpet dømt som tjuvstart, og dermed var Balthasar i ledelse da han skulle bytte med Marcus Påverud.

Marcus kom ut som nummer to etter depotstoppene, men brukte bare en halv runde på å ta seg opp i ledelse.

– Jeg følte jeg hadde full kontroll, og selv om to biler bak meg satte opp tempoet og tok opp jakten, ville jeg aldri ha sluppet dem forbi meg på «normalt vis». Dessverre hadde jeg uflaks denne gangen, men vi fikk vist at vi har tempo til å vinne løp i dette mesterskapet, sier Marcus.

Søndagens løp ble mindre hendelsesrikt for Marcus og Sebastian, med sjetteplass i mål etter at Marcus hadde startet på femte startposisjon.

– Det manglet litt på tempoet til at vi klarte å holde følge med de beste, men totalt sett er vi veldig fornøyd med en pallplass og en sjetteplass fra den første løpshelgen. Jeg lærer for hver runde som kjøres, og det har faktisk vært en bratt lærekurve å gå fra GT4 til Lamborghini. Jeg må være mye mer bestemt, ja faktisk brutal i kjørestilen, i denne bilen kontra Mercedesen jeg kjørte i GT4 i fjor.

Dette var også den første løpshelgen Marcus og Sebastian jobbet sammen som team. Marcus er fornøyd med å ha fått en teamkamerat som er en lagspiller framfor en individualist.

– Sebastian har forstått at dette er en lagsport, der begge førerne må fungere i bilen for å oppnå resultater. Han deler all informasjon om oppsett på bilen underveis i treninger og kvalifiseringer, og dermed har vi også funnet fram til et godt kompromiss som fungerer bra for begge førere. Jeg gleder meg til resten av sesongen, for her har vi et grunnlag for å kjempe om seieren i flere av løpene, sier Marcus Påverud.

De to neste rundene i Lamborghini Super Trofeo kjøres på Nürburgring i Tyskland 5.-6. september.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: