Myten om den store ferietrafikken - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Myten om den store ferietrafikken
Stor innenlandsk ferietrafikk brukes ofte som forklaring på at det går så bra på servicemarkedet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Dersom det virkelig har vært en voldsom vekst i innenlands bilferie-kjøring i sommer, må det i så fall ha skjedd med batterielektriske biler. Statistikken som viser salg av petroleumsprodukter, gir ingen indikasjoner på det.

I juni i år ble det solgt 100 millioner liter bilbensin og 248 millioner liter autodiesel. Tilsvarende tall i fjor var 98 og 256.

I juli var årets salg på 110 millioner liter bilbensin og 246 millioner liter autodiesel. I fjor lå de volumene på 110 og 239 millioner liter.

Med andre ord: ingen endring på bensin og en vekst på 1,9 prosent for autodiesel i forrige måned. For diesel gir lastebiler og mye annet av yrkestrafikken også utslag.

Totalt betyr det 210 millioner liter bilbensin i de to første sommermånedene – det er en vekst på 1 prosent. Autodieselsalget summeres til 494 liter, det vil si en økning på 1,9 %.

Riktignok blir bilene mer økonomiske for hvert år, men det er sannsynlig at disse tallene også er synonyme med kjørte kilometer. Noen enorm økning er derfor vanskelig å få øye på.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: