BMW : BMW lover dynamiske egenskaper - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
44 bilder i galleri
BMW lover dynamiske egenskaper
BMW har alltid vært kjent for den fine miksen av komfort og dynamiske kjøreegenskaper. Dette ligger også som fundament for den kommende i4.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Verdenspremieren for BMW i4 er kun noen få måneder unna. I den siste testfasen av kjøredynamikken ligger ifølge produsenten fokuset på integrasjonen mellom de elektriske kreftene, hjulopphenget og styringen.

Den spontane kraftleveransen skal balanseres på velkjent BMW-maner under alle vær- og føreforhold. Finjusteringsprosessen som nå pågår, er den som til syvende og sist gir BMW i4 sin unike karakter.

Muskelbunt
Med en maksimal effekt på opptil 530 hk, sørger den elektriske drivlinjen i BMW i4 at sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på fire sekunder. Moro når du skal først ut av lyskrysset, men ikke noe unikt for elbiler i det øvre prissjiktet.

Men BMW lover at enda mer imponerende enn selve akselerasjonen, er kjøreresponsen i BMW i4. Et helt eget oppsett for dempersystemet reduserer den typiske bevegelsen hvor man gjerne opplever at bilen «setter seg» under kraftig akselerasjon.

Sammen med et nyutviklet antispinn-system som jobber lynraskt og presist, sørger det for maksimalt grep og stabilitet når gasspedalen virkelig får kjenne på trykket fra skosålen.

Ikke bare rett frem
Men – akselerasjon på en rett linje er ingen målestokk for en BMW. Ytelsene må spille på lag med reaksjonene fra styring og bremser.

Forutsetningene for den ettertraktede smidigheten og presisjonen er forankret i konseptet BMW i4 bygges på; lang akselavstand, bred sporvidde, egen hjulstilling, store dekkdimensjoner, høy torsjonsstivhet, lavt tyngdepunkt og vektbalanse.

Umiskjennelig BMW
Den særegne kjøredynamikken til BMW i4 bygger på at de dynamiske egenskapene aldri går på bekostning av kjørekomforten. Den helelektriske firedørs Gran Coupéen er først og fremst en umiskjennelig BMW, bygget for småturer så vel som for langkjøring.

BMW i4 bygges på femte generasjon BMW eDrive-teknologi. Den elektriske motoren, ladeenheten og høyspenningsbatteriet er helt nyutviklet og gjør det mulig for BMW å ta et nytt og viktig fremskritt med de elektriske drivlinjene.

Batteripakken i BMW i4 har en kapasitet på rundt 80 kWt, som vil gi en elektrisk rekkevidde på opptil 600 km (WLTP).

Bredt spekter
Serieproduksjonen av BMW i4 starter på fabrikken i München, Tyskland senere i år.

BMWs portefølje av elektriske biler vil da bestå av fire vidt forskjellige modeller; BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iX.  I 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt, vil BMW Group tilby 25 ladbare modeller, hvorav minst halvparten av dem vil være rene elbiler.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: