Rally-NM tilbake på NRK - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Rally-NM tilbake på NRK
Førstkommende lørdag innledes årets rally-NM med det tradisjonsrike KNA Rally Finnskog. Samtidig kan Norsk Bilsport glede seg over en helt ny TV-avtale med NRK som vil gi rallysporten enda mer oppmerksomhet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

– Det er svært gledelig for oss at vi igjen har fått til en avtale med NRK slik at rallysporten får stor oppmerksomhet. Det har vært utfordrende å komme i gang med årets NM-sesong på grunn av Korona-pandemien, og vi må kjøre løpene uten publikum. Dette gjør også TV-sendinger ekstra viktige, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

I første omgang har NRK sikret seg rettighetene til rally-NM i tre år.

– Vi er svært glade for å ha sikret oss rettighetene til Rally-NM de neste årene. Dette er en sport vi tidligere har tilbudt vårt publikum, og er nå glade for at rallyen er «hjemme» igjen. Vi gleder oss til å vise dette fram for vårt publikum de neste årene, sier Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK.

Det er Nordur Film som skal produsere sendingene fra rally-NM for NRK.

– Vi er stolte av å få tilliten til å produsere rally-NM for NRK og gleder oss til samarbeidet, sier Sondre Matre Fossum i Nordur.

En av dem som jubler over nyheten om at rally-NM er tilbake på NRK er veteranen Henning Solberg. Han var med på å dominere norsk rallysport i perioden 1997-2003 da han sikret fem NM-titler.

Han stiller til start også i første NM-runde kommende lørdag, og er ikke i tvil om at NRKs sendinger vil få stor betydning for sporten.

– Dette er en gledens dag for norsk rallysport. Dette vil bety mye for oppmerksomheten og interessen for sporten vår, sier 48-åringen.

Henning og Petter Solberg la på slutten av 90-tallet grunnlaget for en eventyrlig utvikling av norsk rallysport, og Petters VM-tittel fra 2003 er det foreløpige høydepunktet.

I fotsporene til brødrene Solberg har det vokst frem VM-førere som Mads Østberg, Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby.

Kvaliteten på rally-NM har holdt seg høy, og en av dem som har vært med på å dominere de siste årene er Anders Grøndal (bildet) som har innkassert ikke færre enn 16 NM-titler i rally og bakkeløp i sin karriere.

Frank Tore Larsen, Eyvind Brynildsen og Steve Røkland, for å nevne noen, er også profiler som har hevdet seg godt de siste årene.

Henning Solberg stiller til start i helgens KNA Rally Finnskog - her med kona Maud som kartleser:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: